348359414_971357504315232_128535569246668902_n_web_copy_copy.jpgVilniaus universiteto Kauno fakulteto bakalauro programos Finansų analitika studentai lankėsi Valstybės duomenų agentūroje (iki 2023 m. – Lietuvos statistikos departamentas).

Būsimuosius Finansų apskaitos ir taikomųjų sistemų specialistus šiltai pasitiko ir Valstybės duomenų agentūros veiklą bei atliekamus tyrimus pristatė Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Birutė Stolytė. Studentai sužinojo, kaip veikia Valstybės duomenų valdysenos informacinė sistema, kas yra „duomenų ežeras“, „duomenų smėlio dėžė“. 

Kostas Gružas, Metodologijos skyriaus programuotojas, GIS specialistas, supažindino studentus su geografinėmis informacinėmis sistemomis (GIS), papasakojo kaip GIS technologijos naudojamos atviriems duomenims atvaizduoti interaktyviosiose švieslentėse ir žemėlapiuose.

Virginija Jasionienė, Kainų statistikos skyriaus vedėja, papasakojo apie infliaciją, kaip registruojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos ir skaičiuojami kainų pokyčiai.

Justina Malinauskaitė, VDA informacinės sistemos specialistė, pravedė ekskursiją po istorinį agentūros pastatą, supažindino su jo istorija. Pabuvojome ir balkone, iš kurio atsiveria puikūs vaizdai į Gedimino prospektą. Pasigrožėjome vitražu, pagamintu iš luitinio stiklo (autorius S. Kazimieraitis), o taip pat ir kitu kūriniu – „duomenų ežero“ vizualizacija.

Išvyką dalyko „Statistinė duomenų analizė“ programoje organizavo dėstytoja asist. dr. Vera Moskaliova.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku