Lijana_web_copy.jpgŠį pavasarį Vilniaus universiteto Studentų atstovybės (VU SA) ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje buvo išrinkta nauja organizacijos prezidentė – Lijana Savickienė, VU Kauno fakulteto trečio kurso Lietuvių filologijos ir reklamos studentė. Pareigas jai perdavė buvusi prezidentė – Neda Žutautaitė. Ji – taip pat buvusi Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Ekonomikos ir vadybos studentė, dabar studijuojanti VU TSPMI Viešosios politikos analizę pirmame magistrantūros kurse. 

„Sieksiu VU kurti sąlygas atviram mokslui ir studentų įsitraukimui į mokslines veiklas, atliepti išaugusį studentų poreikį psichikos sveikatos puoselėjimo priemonėms, užtikrinti studentų susipažinimą su individualiųjų studijų galimybėmis ir studentų konsultavimą renkantis individualiųjų studijų kelią, atliepti doktorantūros studentų poreikius, įtinklinti ir įsisteminti VU SA konsultavimo procesą bei jo narių veikimą,“ – pagrindinius veiklos siekius nurodo L. Savickienė.

„Pirmiausia, noriu labai padėkoti Konferencijų delegatams (-ėms), kurie (-ios) tiek prieš dvejus metus, tiek praėjusiais metais pasitikėjo ir suteikė galimybę atstovauti didžiausiai, įvairiausiai ir stipriausiai studentų (-čių) bendruomenei Lietuvoje. Tikiuosi, per abu šiuos metus įgyvendintais darbais – nuo individualiųjų studijų, dėmesio doktorantūros pakopai, tvarumo idėjų atnešimo Universitete iki socialinės dimensijos plėtros, išaugusių rezidentų (-čių) atlyginimų ir paramos studentų (-čių) mokslinės veiklos iniciatyvoms nacionaliniu mastu bei kitų – pavyko pateisinti suteiktą mandatą,“ - apibendrino Neda Žutautaitė perleisdama pareigas. 335683208 1644424142666702 5724672993490959999 n

„Linkiu didžiausios sėkmės tęsiant darbus. Didžiuojamės, kad Kauno fakultete išugdomas atsakomybės jausmas ir lyderystės siekis atstovaujant studentus. Aiški studentų pozicija dėl įprastų procesų naujinimo ir naujų kūrimo – didžiulė vertė universitetui. Tik konstruktyvi diskusija veda į geriausią įmanomą rezultatą visoms suinteresuotoms pusėms, tad džiugu bendradarbiauti su aktyviu ir sąmoningu jaunimu,“ – komentavo Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekanas Kęstutis Driaunys.

Ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje sveikinimo žodžius tarė VU Senato pirmininkė prof. Eglė Lastauskienė, kuri studentams linkėjo auginti savo bendruomenę sąmoningai ir atsakingai. Be to, organizaciją pasveikinti atvyko ir VU mokslo prorektorė prof. Edita Sužiedėlienė bei Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

Konferencijoje buvo patvirtintos metų veiklos, finansinė ir Revizijos komisijos ataskaitos.

Konferencijos tiesioginės transliacijos įrašą galite pamatyti čia

Su VU SA veiklos ataskaita galite susipažinti čia

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) – seniausia ir didžiausia Lietuvoje visuomeninė ekspertinė švietimo organizacija, efektyviai atstovaujanti studentams Vilniaus universitete ir už jo ribų, puoselėjanti universitetinę kultūrą ir kurianti palankiausias sąlygas studentų saviraiškai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku