student vaizdin fotosesija webŠiandien prasideda pagrindinis priėmimas į aukštąsias mokyklas, kviečiantis abiturientus rinktis pirmosios pakopos studijas. Vilniaus universitetas (VU), siekdamas mažinti socialinę atskirtį ir paskatinti moksleivius iš socialiai pažeidžiamų šeimų siekti aukštojo mokslo, kviečia rinktis studijas lyderiaujančiame Lietuvos universitete ir pretenduoti į specialią 450-mečio stipendiją. Gabūs, bet finansinių resursų stokojantys abiturientai turės galimybę pasinaudoti šia 3000 eurų dydžio stipendija – tokios bus įteiktos bent 100 būsimų studentų.

Net du trečdaliai VU studentų yra iš mažesnių miestų ir miestelių. Tai – vis dar didelis iššūkis daugeliui stojančiųjų, planuojančių studijuoti ir gyventi viename iš didmiesčių – Vilniuje, Kaune ar Šiauliuose. VU siekia padėti iš regionų atvykusiems stojantiesiems, kurie dėl finansinių sunkumų negalėtų įgyti išsilavinimo universitete.

2022 m. šios stipendijos buvo suteiktos 110 studentų. VU skiriamomis stipendijomis didinamas universitetinių studijų prieinamumas tapo sektinu pavyzdžiu ir kai kurioms su universitetu bendradarbiaujančioms organizacijoms. Kiekviena papildoma organizacijų įsteigta stipendija sukuria galimybę konkrečioje studijų programoje įgyti aukštąjį universitetinį išsilavinimą didesniam stojančiųjų skaičiui. Pavyzdžiui, su VU bendradarbiaujanti pasaulinė skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo įmonė „EPAM sistemos“ šiemet įsteigė 6 stipendijas, iš viso 18 tūkst. eurų, kuriuos skiria VU Matematikos ir informatikos bei Kauno fakulteto studentams. „EPAM sistemos“ gabius pirmakursius remia antrus metus iš eilės, taip suteikdami studentams galimybę atrasti savo karjeros kelią.

Į 3000 eurų dydžio stipendijas gali pretenduoti stojantieji, kurių šeimos mėnesinių pajamų vidurkis per paskutinius 3 mėnesius vienam asmeniui buvo ne daugiau nei 500 eurų, be to, jie nėra anksčiau įgiję bakalauro ar magistro kvalifikacinio laipsnio ir nėra gavę VU gimtadienio stipendijos, o pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų prašyme pirmu numeriu renkasi studijas VU.

300 eurų dydžio stipendijos, mokamos 10 mėnesių, padeda jautrių socialinių grupių studentams prisitaikyti naujoje aplinkoje ir motyvuoja studijuoti, taigi daugiau nei 95 proc. studentų po pirmų studijų metų tęsia studijas.

Paraišką gauti stipendiją 2023–2024 studijų metais galima teikti nuo birželio 1 iki liepos 25 d. Informacija stojantiesiems apie 450-mečio stipendiją pateikiama čia.

Nuo birželio 1 d. prasideda pagrindinis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Priėmimą sudaro du etapai – pagrindinis ir papildomas. Pagrindinio priėmimo prašymus stojantieji gali registruoti nuo birželio 1 iki liepos 28 d. 12 val. Studijų sutartis įstojusieji galės sudaryti iki rugpjūčio 4 d. 16 val. tiek elektroniniu būdu, tiek atvykus į aukštąją mokyklą. Rugpjūčio 7–10 d. stojantieji galės teikti prašymus dalyvauti papildomo priėmimo pirmajame etape, o rugpjūčio 21–24 d. – antrajame etape.

Daugiau informacijos galite rasti LAMA BPO internetinėje svetainėje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku