vaiva„Po dvejų studijų metų supratau, kad noriu kurti savo verslą, ir šios studijos suteiks man daug naudingų žinių ir vertingų įgūdžių“, – pasakoja Vaiva Ramanauskaitė, Ekonomikos ir vadybos programos studentė. Daugiau apie šią studijų programą ir Vaivos pasirinkimus kviečiame skaityti straipsnyje.

Kodėl pasirinkote būtent Ekonomikos ir vadybos studijų programą? Kas pastūmėjo tam?

Pasirinkau Ekonomikos ir vadybos studijų programą, nes, mano manymu, tai – labai plati, ne tik darbo rinkoje sėkmę galinti atnešti, bet ir kasdieniame gyvenime svarbi ir reikalinga sritis. Taip pat pastūmėjo ir noras ateityje vystyti savo verslą, o ekonomikos ir vadybos žinios tam būtų labai naudingos.

Kodėl rinkotės studijas Kaune?

Svarsčiau apie studijas ir kituose miestuose, tačiau vis dėlto Kaunas man yra miestas su jaukiausia atmosfera ir nuoširdžiausiais žmonėmis.

Koks turi būti studentas, norintis studijuoti šioje programoje?

Manau, kad norint sėkmingai studijuoti Ekonomikos ir vadybos studijų programoje svarbu turėti kritinį mąstymą ir domėtis pasaulio įvykiais. Tuomet yra daug lengviau įsiminti bei suprasti teorines žinias, kai atpažįsti analizuojamus reiškinius realiame gyvenime arba pastebi tam tikrus teorijos neatitikimus praktikoje bei supranti, kas tai lemia.

Kuo labiausiai džiaugiatės savo studijų programos procese? Kokių išskirtinumų šios studijos turi?

Džiaugiuosi tuo, kad šioje programoje vystomas kritinis mąstymas, ugdomas platesnis požiūris į pasaulyje vykstančius ekonominius procesus. Sudaroma galimybė atlikti užduotis ne tik individualiai, bet ir komandoje, o tai leidžia save labiau pažinti įvairiose komandos rolėse. Taip pat ši studijų programa padeda įsivertinti savo galimybes, rizikas, prognozes versle.

Kokias profesines perspektyvas įžvelgiate studijuodama Ekonomikos ir vadybos studijų programoje?

Manau ši sritis yra labai perspektyvi – nuo samdomo darbuotojo iki savo verslo kūrėjo.

Koks Jūsų svajonių darbas?

Po dvejų studijų metų supratau, kad noriu kurti savo verslą, ir studijuojant įgytos žinios bei atliekant praktines užduotis sukaupta patirtis labai pasitarnaus siekiant asmeninių profesinių tikslų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku