vu v jon banyioje vykusiuose finis anni academici ikilmse vilniaus universiteto bendruomen tradicikai paminjo studij met pabaig 2023 06 29 53012438408 oVilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigia dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai. Taip pat ceremonijoje buvo iškilmingai įteikti simboliniai atminties diplomai nuo totalitarinių režimų nukentėjusiems ir iš universiteto pašalintiems VU bendruomenės nariams.

„Šiemet minime 700 metų Vilniaus miesto jubiliejų ir 444 metus VU istorijos mieste. Netrukus Vilniuje vyksiantis istorinis NATO viršūnių susitikimas, kurį pasitiksime VU organizuojama tarptautine politikų ir akademikų konferencija, liudija didėjančią Vilniaus reikšmę regiono ir Europos politikoje, kurioje savo vietą atranda ir Vilniaus universitetas. Turime unikalią progą didinti mūsų vardo žinomumą ir plėsti tarptautinius ryšius, atsiverdami pasauliui ir tapdami stipriais globalios mokslo erdvės žaidėjais“, – sakė VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Bendruomenės narių apdovanojimai

Skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius atminimo dovanomis už mokslo pasiekimus apdovanojo mokslininkus ir mokslininkų grupes.

Rektoriaus padėkos įteiktos absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais. Padėkas gavo 20 pirmosios ir 64 antrosios pakopos studijų programų absolventai. Iš jų – 3 Kauno fakulteto absolventės:

Eglė Navickaitė, bakalauro Magna cum laude, Lietuvių filologija ir reklama

VU KNF Egle Navickaite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aušra Pokvietytė, magistro Magna cum laude, Audiovizualinis vertimas

Deimantė Aidukaitė-Mikelionienė, magistro Magna cum laude, Viešojo diskurso lingvistika

VU akademinės bendruomenės nariai paskatinti padėkomis už ilgametį nuoširdų ir puikų darbą.

Padėka už ilgametį vadovaujamąjį darbą atiteko Kauno fakulteto profesorei dr. Daivai Aliūkaitei.

 Daiva Aliūkaite VU

Kauno fakulteto alumnė, VU KnF dirbanti nuo 2001 m. 2008–2013 m. Lietuvių filologijos katedros vedėja, nuo 2013 m. einanti akademinių reikalų prodekanės pareigas prof. dr. Daiva Aliūkaitė įvertinta už įkvepiantį atsidavimą stiprinant Universiteto vertybes, užtikrinant ir gerinant studijų organizavimo procesus, už aukštus mokslinius pasiekimus bei visų pakopų jaunųjų mokslininkų ugdymą.

 

Padėka už ilgametį vadovaujamąjį darbą apdovanotas Kauno fakulteto docentas dr. Saulius Masteika.

Saulius Masteika VU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kauno fakulteto alumnas, VU KnF dirbantis nuo 2002 m., nuo 2013 m. einantis prodekano infrastruktūrai ir plėtrai pareigas doc. dr. Saulius Masteika, Finansų technologijų (FinTech) magistro studijų programos komiteto pirmininkas, vienas iš programos kūrėjų, įvertintas už pasiaukojantį pareigingumą puoselėjant Fakulteto infrastruktūrą ir įkvepiančią lyderystę Finansų technologijų studijose bei moksliniuose tyrimuose.

Už nuoširdų darbą, dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje padėka skirta Kauno fakulteto docentui dr. Eduardui Freitakui

Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto docentas dr. Eduardas Freitakas, fakultete dirba nuo 1997 m. Jis vadovavo daugybei bakalauro ir magistrantūros baigiamųjų finansų ir bankininkystės srities darbų, dirbo doktorantūros, studijų programų komitetuose, buvo VU Kauno fakulteto Etikos komisijos narys. Doc. Eduardas Freitakas įvertintas už nuolatinį studentų skatinimą bei pagalbą įsitraukiant į mokslines veiklas. Šiemet jam sukanka 65 m.

 

Bendruomenės narių apdovanojimai

Vilniaus universiteto rektoriaus prof. Rimvydo Petrausko sveikinimas mokslo metų pabaigos proga

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku