paroda vilniaus universiteto kauno fakultetasPaskelbti pagrindinio priėmimo į pirmosios pakopos studijas Vilniaus universitete (VU) rezultatai. Kvietimus studijuoti VU jau gavo per 4000 stojančiųjų. Šiais metais VU pritraukė daugiau valstybės finansuojamų vietų, kas lėmė didesnį studijų prieinamumą lyderiaujančiame universitete.

Rugpjūčio 7–10 d. stojantieji galės teikti prašymus dalyvauti papildomo priėmimo pirmajame etape, o rugpjūčio 21–24 d. – antrajame etape. Jei abejojate dėl bakalauro studijų pasirinkimo, turite klausimų dėl papildomo priėmimo, studijų proceso ar konkrečių studijų programų specifikos, atsakymus į visus rūpimus klausimus galite sužinoti nuotolinėse konsultacijose su studentų priėmimo vadovu Artūru Šalčiu. Registruotis galite čia.

Nuo 2023 m. į VU bakalauro ar vientisąsias studijas įstojusiems studentams suteikiama galimybė ne tik studijuoti pagrindinę studijų programą, į kurią jie įstojo, bet ir savarankiškai pasirinkti dalį studijuojamų dalykų. Individualiosios studijos – nuo antrojo semestro arba vėliau studentų laisvai pasirenkama studijų dalis, kurią gali sudaryti pagrindinės studijų krypties, kitų studijų krypčių dalykai, gretutinės studijos, skirtos įgyti papildomų kompetencijų, per 20 užsienio kalbų, bendrųjų universitetinių studijų dalykai, tarpkryptiniai dalykai.

„VU atnaujino bakalauro studijų programas siekdamas sudaryti daugiau galimybių studentams individualizuoti studijas. Šiųmetiniai pirmakursiai iki ketvirčio pabaigos savo studijų programas galės susidaryti patys rinkdamiesi iš individualiųjų dalykų sąrašo, kuris apims visų VU vykdomų krypčių studijas. Šiuo pokyčiu bakalauro studijose siekiame didinti studentų domėjimąsi mokslu ir įsitraukimą į tyrimus, plečiame tarpkryptines studijas, orientuotas į kompleksinių visuomenės problemų sprendimą, ir dar plačiau atveriame duris studijų tarptautiškumui“, – paaiškina VU studijų prorektorius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku