kauno fakulteto veliavaMieli kolegos, studentai, pirmakursiai ir fakulteto bendruomenės nariai,

Sveikinu Jus visus Mokslo ir žinių dienos proga ir linkiu neišsenkančio kūrybingumo bandant aplenkti laiką, įkvepiančių pergalių moksle ir besišypsančios sėkmės studijose.

Šiemet mūsų universitetas jau atšventė 444 jubiliejų, o Kauno fakultetas po metų švęs 60 metų sukaktį. Visgi kviečiu skaičiuoti ne prabėgusį laiką, o pasiekimus. Pagal „QS World University Rankings“ reitingą Vilniaus universitetas patenka į geriausių pasaulio universitetų top 400. Ir būtent jūs esate varomoji mūsų Alma Mater jėga. Tegul mūsų darbai būna didesni už mus.

Norėčiau pasakyti, kad sėkmės paslaptis paprasta - mūsų stiprybė veikiant kartu. Tačiau tai nėra lengva. Nepamirškite, kad kartais užtenka tiesiog būti. Būti atviru skirtingoms idėjoms bei pažiūroms, žingeidžiu naujovėms, atsakingu bendruomenei... Kiekvienas, atsinešęs savo unikalias savybes, gali prisidėti prie geresnės šiandienos, jei visi vienodai norėsime rasti bendrą kalbą, jei sieksime suderinamų tikslų. Kartais užtenka vien išklausyti, kad žmogui kiltų geniali mintis, kad užplūstų jėgos veikti.

Pirmakursiams labiausiai linkiu susirasti draugų. Tokių su kuriais augtumėte, su kuriais nebijotumėte būti savimi ir su kuriais, po daug metų, būtų gera žvilgtelėti atgal, kiek daug kartu nueita. Kaip JAV prezidentas Joe Bidenas parašė VU svečių knygoje: „Kartu mes galime padaryti iš tikrųjų bet ką!“. Tačiau tai nėra vienos akimirkos dienos darbas.

Mokykitės ne tik iš vadovėlių ir skaidrių. Mokykitės iš dėstytojų, mokslo darbuotojų, kitų studentų. Mokykitės iš savo klaidų ir pergalių. Nebijokite klysti, daryti tai, ko niekada nedarėte ar pabandyti dar kartą.

Gal užtruks, kol suprasite, bet ne veltui vis kartojame, kad iš čia kylama į žvaigždes. Kilkite.

Tegul mūsų bendruomenė stiprėja ir klesti įsitvirtindama tarptautinėje mokslo ir studijų erdvėje!

Hinc itur ad astra – Iš čia kylama į žvaigždes.

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekanas

Doc. Dr. Kęstutis Driaunys

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku