IMG 2974VU KnF folkloro ansamblio UOSINTA nariai rugsėjo pradžioje dalyvavo XVIII Tarptautiniame folkloro festivalyje, vykusiame Atlanto perlu vadinamoje Madeiros saloje Portugalijoje, nuo Lietuvos nutolusioje per 4000 km. Vulkaninės kilmės sala, kurią dėl jos grožio buvo įsimylėjęs ir joje gyveno Kristupas Kolumbas, Uosintos narius sužavėjo kraštovaizdžiu – juodojo smėlio paplūdimiais, virš debesų iškilusiomis kalnų viršūnėmis, ir vešliais rūke paskendusiais miškais. 

Nuotaikingą Tarptautinio folkloro festivalio atmosferą kūrė ne tik egzotinių gėlių gausa miestelių aikštėse, parkuose, pakelėse, bažnyčiose ir ant festivalio scenų. „Tokiose išpuoštose spalvingiausiomis gėlėmis scenose dar nebuvo tekę koncertuoti! – įspūdžiais dalijosi Uosintos ansamblio vadovė Auksuolė Šuliokienė. – Visur šurmuliavo daugybė margaspalviais etnografiniais kostiumais vilkinčių atlikėjų iš Ispanijos, Čekijos, Portugalijos, Rumunijos ir Madeiros.“ 

Šilti, draugiški, atviri ir paslaugūs Madeiros vietiniai gyventojai festivalio metu nuoširdžiai rūpinosi folkloro atlikėjų buitimi, nuotaika, stengėsi, kad sala paliktų neišdildomą įspūdį ir festivalis vyktų sklandžiai. 

Koncertinėje programoje Uosintos ansamblis be tradicinių lietuviškų šokių ir dainų atliko UNESCO saugomas sutartines, kurios ypač sužavėjo klausytojus, o daugiausia aplodismentų susilaukė šokiai su lazdomis – „Taukačikas“ ir „Bulius“. 

                               Sugrįžę Uosintos ansamblio nariai džiaugėsi ir didžiavosi galėdami atstovauti Lietuvai ir VU Kauno fakultetui šiame tarptautiniame festivalyje. 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku