20230905 095313Vilniaus universitete (VU) prasidėjo tarptautinių studentų priėmimas. VU 2024 mokslo metais siūlo tarptautiniams studentams 18 bakalauro studijų programų, 46 magistrantūros studijų programas ir 2 vientisąsias studijų programas.

Praėjusiais metais tarp tarptautinių studijų programų VU populiariausios buvo: informacinių sistemų inžinerija, tarptautinis verslas, medicina, informacijos sistemos ir kibernetinė sauga, vadyba, globali rinkodara.

Užsienio piliečiai jau gali dalyvauti priėmime į 18 bakalauro studijų programų, tarp kurių – apskaita ir auditas, ekonomika ir investavimas, globali rinkodara, informacijos sistemos ir kibernetinė sauga, informacinių sistemų inžinerija ir kitos. Informaciją apie visas bakalauro studijų programas ir stojimo tvarką rasite čia.

Tarptautinių studentų laukia ir 46 magistrantūros studijų programos, tarp jų biochemija, biofizika, molekulinė biologija, duomenų mokslas, fotonika ir nanotechnologijos, aukštųjų technologijų verslas, tarptautinė ir Europos teisė, skaitmeninė rinkodara ir kt. Informaciją apie visas magistrantūros studijų programas ir stojimo tvarką rasite čia.

Bendradarbiaudamas su užsienio universitetais, VU taip pat siūlo studijas, suteikiančias dvigubo diplomo galimybę. Šią galimybę siūlo dvi bakalauro studijų programos: tarptautinis verslas ir vadyba. Dvigubo diplomo galimybe gali pasinaudoti ir studijuojantys šiose tarptautinėse magistrantūros studijų programose: rinkodara ir integruota komunikacija bei globalus verslas ir ekonomika.

Užsienio piliečių, kuriems atvykti į Lietuvą ir joje studijuoti reikalinga viza, paraiškų teikimas vyksta iki 2024 m. gegužės 1 d. Jei viza nereikalinga, stojantieji paraiškas gali teikti iki 2024 m. liepos 1 d.

Užsienio piliečiai turi galimybę pretenduoti į stipendijas. Daugiau informacijos apie jas rasite čia.

Daugiau sužinoti apie tarptautinių studentų priėmimą ir teikti paraiškas studijuoti VU galite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku