WEB culture and creativity text LT15-toje tarptautinėje konferencijoje „Kultūra ir kūrybiškumas“ prof., dr. Berna Kurt Kemaloğlu (Van Yüzüncü Yıl universitetas, Turkija) sutiko pasidalinti savo patirtimi apie choreografinius procesus ir panagrinėti, kaip juos pasitelkiant keliamos lyčių ir rasės nelygybės problemos šokyje. Remdamasi įvairiais šokio spektakliais, ji akcentuoja pagrindinį dramaturginį tikslą – sugriauti orientalistinį, erotinį, egzotišką pilvo šokio įvaizdį ir su juo susijusius žiūrovų lūkesčius. Mokslininkė tyrinėja įvairias judesio ir garso kūrybiškumo formas, leidžiančias parodyti, kad įmanomas „kitoks pilvo šokis“.

Prof., dr. Berna Kurt Kemaloğlu yra scenos menų tyrinėtoja, nuo 2018 m. kaip dramaturgė prisideda prie Berlyne gyvenančios choreografės Tümay Kılınçel pilvo šokių projektų. Ji savo atliekamus mokslinius tyrimus derina su kūryba. Šokant sukaupta patirtis ir studijos, apimančios istorinį ir sociopolitinį šokio kontekstą Turkijoje, padeda mokslininkei prognozuoti paveikumą žiūrovams.

Interviu anglų kalba skaitykite ČIA

Apie konferenciją skaitykite ČIA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku