bienale 3Rugsėjo 30 d. Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dėstytojos prof. dr. Virginija Jurėnienė ir jaun. asist. Ugnė Pavlovaitė, kartu su magistrantūros studijų programos Meno vadyba I kurso studentais, Kauno bienalės vadovės Neringos Kulik kvietimu, dalyvavo 14-osios Kauno bienalės ,,Artumo geografija“ (Long-distance Friendships) ekskursijoje.

„Meno vadybos studentai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su didelio susidomėjimo Lietuvoje ir tarptautinėje meno bei kultūros bendruomenėje sulaukusiais šiuolaikinio meno kūriniais, reflektuojančiais tarptautinį solidarumą, pasipriešinimą ir atsparumą, kurie šiais neramiais laikais yra ypač svarbūs posovietinio ir pokolonialistinio pasaulio visuomenėms“, – pasakoja jaun. asist. Ugnė Pavlovaitė.

Menininkų iš trijų žemynų: Europos, Afrikos ir Šiaurės Amerikos kūriniai Meno vadybos studentams liudijo apie bendrystę, komunikacijos galią ir skirtingų kultūrų sąlyčio taškus amžinos gėrio ir blogio kovos kontekste. Pakerėti unikalaus Kauno centrinio pašto, kuriame įsikūrusi 14-oji Kauno bienalė, ir charizmatiškos ekskursijos gidės – festivalio vadovės Neringos Kulik – pasakojimo, Meno vadybos programos studentai diskutavo apie didžiausio Lietuvoje šiuolaikinio meno festivalio vadybos užkulisius, domėjosi rizikų valdymu ir kilusių praktinių iššūkių sprendimais.

bienale 4

 

 

 

 

 Rugsėjo 16 d. startavusi 14-osios Kauno bienalės edukacinė programa kviečia visus Vilniaus universiteto bendruomenės narius iki spalio 29 d. aktyviai dalyvauti organizuojamose paskaitose, diskusijose, ekskursijoje, kūrybinėse dirbtuvėse, kavos degustacijose, integruotose pamokose ir daugybėje kitų veiklų, kurios padės susipažinti su parodos ,,Artumo geografija“ tema, menininkais ir jų kūriniais.

bienale 2

 

 

 

 

Daugiau apie festivalį skaitykite: https://bienale.lt/2023/

Meno vadybos dėstytojos rekomenduoja nepraleisti šių Kauno bienalės paskaitų:
Spalio 7 d. 17.00 val. „Nuo Kubos krizės iki Prigožino: tikroji brolystė ar pasiutęs kolonializmas?“
Pokalbis anglų kalba su prof. Robert van Voren apie vėl sugrįžusį rusijos „susidomėjimą“ Afrikos regionu
Registracija: https://bienale.lt/2023/event/from-cuba-crisis-to-prigozhin-true-brotherhood-or-rabid-colonialism/

Spalio 8 d. 16.00 val. „Karšta lyg Afrikos saulė draugystė: sovietinis internacionalizmas Lietuvos vaikų kultūroje“
Dr. Karina Simonson įtrauks į pasakojimą, kaip Afrikos kultūra ir istorija buvo pristatoma sovietmečio Lietuvoje
Registracija: https://bienale.lt/2023/event/karsta-lyg-afrikos-saule-draugyste-sovietinis-internacionalizmas-lietuvos-vaiku-kulturoje/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku