AL4ALL webKviečiame Arqus universitetų doktorantus ar jaunuosius tyrėjus, tyrimuose taikančius kalbotyros metodus, ir visus, norinčius apie juos sužinoti daugiau. Tapę ALLALL pranešėjais, įsitrauksite į tarptautinį diskusinį forumą, galėsite pristatysite taikomą metodą ir aptarsite jį mokslinėje bendruomenėje.

 

Apie platformą


Šiuolaikiniame globaliame ir skaitmenizuotame pasaulyje siekiant mokslinių tyrimų aktualumo, ypač svarbus įvairialypis metodologinis tyrimo pritaikomumas. Tai gali būti pasiekiama per tarpkryptinius mainus. Kaip kalbotyros specialistams naudingos kitų mokslo sričių metodų tyrėjų įžvalgos gali praturtinti jų darbus, taip kalbiniai metodai gali būti naudingi kitoms disciplinoms.
Todėl AL4ALL kuria erdvę diskutuoti, dalytis idėjomis ir gilinti žinias visų doktorantūros kursų doktorantams. AL4ALL siekia išryškinti taikomosios kalbotyros ir kitų metodų potencialą bei mažinti atotrūkį tarp skirtingų tyrimų sričių.
AL4ALL suteikia nuotolinę vaizdo konferencijų platformą doktorantams ir jauniems mokslininkams, taikantiems kalbotyros metodus. Numatyta dešimt 90 min. trukmės seminarų.
Šis projektas, inicijuotas Vilniaus universiteto Kauno fakulteto ir Graco universiteto, yra vienas iš Arqus Europos universitetų aljanso 2023 m. kvietimą studentų bendriems projektams organizuoti laimėjusių pasiūlymų.

Paraiška ir terminai


Kandidatuoti gali visi doktorantai arba disertaciją apsigynę jaunieji tyrėjai.
Pareiškėjai turi pateikti 250–500 žodžių (neįskaitant literatūros sąrašo) motyvacinį laišką. Nuorodą į paraiškos formą rasite čia: https://forms.office.com/e/5SFyGEf4tA
Motyvacinis laiškas turi apžvelgti tyrimo projektą, metodikos metmenis ir jos panaudojimą ar numatomą panaudojimą.
Paraiškų teikimo terminas – spalio 22 d. Atrinkti kandidatai bus informuoti iki spalio 29 d.

Daugiau apie forumą anglų kalba skaitykite čia: https://www.knf.vu.lt/en/al4all
Kilus klausimų, maloniai kviečiame kreiptis į projekto koordinatorę Angelica Peccini, .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku