sielu upe 2023Tradicinis Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakulteto (VU SA KnF) organizuojamas renginys „Sielų upė“ Kaune įvyks jau 22-ąjį kartą.

Lapkričio 1-ąją d. 18 val. nuo Kauno Laisvės alėjos fontano iki šv. arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro) nusidrieks žvakučių upė, kuri skatins susirinkti ir paminėti Visų Šventųjų dieną.

„Labai džiaugiamės, kad net keičiantis studentų kartoms, fakulteto pavadinimui, pavyko išsaugoti norą tęsti šio gražaus renginio gyvavimą“, – sako Erika Monstavičiūtė, VU SA KnF Organizacinės srities koordinatorė.

Šiais metais „Sielų upės“ dalyvių laukia naujovė – renginio metu skambės gyva muzika!

Kaip praneša VU SA KnF, nuostabius kūrinius dovanos Ignas Lapienis, Ela ir grupės nariai Mantas Barkauskas, Adrija Suchockaitė, Austėja Suchockaitė.

Taip pat informuojama, kad renginyje bus naudojamos šviesos diodų (LED) ir parafininės žvakės. Renginio dalyviams žvakių neštis nereikia, nes bus galimybė uždegti renginio organizatorių dalijamas žvakes.
„Skatiname žmones savo žvakučių nesinešti, nes siekiame sumažinti neigiamą poveikį aplinkai mažindami išmetamų šiukšlių kiekį. Dėl šios idėjos numatyta pastatyti žvakučių stendus, kuriuose kiekvienas galės pasiimti žvakutę ir ją uždegti“, – tikina Erika Monstavičiūtė, VU SA KnF Organizacinės srities koordinatorė. Tai suteiks progą visiems prisidėti prie „Sielų upės“ tako tiesimo. Po renginio organizatoriai ir savanoriai surinks žvakutes, kurios bus atidedamos kitiems metams.

„Sielų upės“ organizatoriai taip pat ieško savanorių, norinčių prisidėti prie renginio. Registruokitės čia.

„Sielų upės“ istorija

Idėja organizuoti „Sielų upę“ kilo dar 2002 m. Renginio iniciatorė buvo VU SA KnF Kultūros vadybos studijų programos studentė Agnė Januškevičiūtė. Pirmaisiais savo gyvavimo metais iniciatyva vyko tik fakulteto teritorijoje.

Bėgant metams žvakių upė persikėlė į Kauno gatves, tekėjo ir Rotušės aikštėje, ir Vilniaus gatvėje, ir Laisvės alėjoje. Renginys kasmet pritraukdavo vis daugiau miestiečių, todėl 2008 m. Kauno fakulteto Studentų atstovybės prezidentui Algirdui Kvikliui Kauno meras įteikė Gerumo kristalą.

2020 m. dėl pandemijos grėsmės „Sielų upės“ tradicija tęsėsi VU SA KnF socialinių tinklų paskyrose.

2021 m. renginys sugrįžto į Kauno erdves, tačiau kiek pakitęs – parafino žvakės pakeistos į tvarias ir ilgaamžes šviesos diodų (LED) žvakes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku