Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį apdovanojo 2023 m. Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus, du mėnesius aktyviai ėjusius žingsnių iššūkiuose programėlėje „#walk15“. Aukštųjų mokyklų iššūkyje pirmąją vietą pelnė Vilniaus universitetas (VU), o organizacijų iššūkyje nugalėjo VU ligoninės Santaros klinikos.

prezidentas pakalniskiene zilinskiene copyPrezidentas apdovanojo Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus. VU Organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė prof. dr. Vilmantė Pakalniškienė (kairėje) ir VU Sporto centro vadovė Ramunė Žilinskienė (dešinėje). R. Dačkaus / LRP nuotr.

„Jau tapo gražia tradicija, kad rugsėjo pradžioje kviečiu visus aktyviai judėti ir taip prisidėti prie žalios Lietuvos puoselėjimo. Džiugu, kad šiais metais prisijungė rekordiškai daug – per 111 tūkstančių dalyvių. Tai rodo, kad pamažu keičiame savo įpročius, vis labiau rūpinamės aplinka ir geriname savo fizinę bei emocinę sveikatą“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidento teigimu, pasirūpinti savo sveikata ir aplinka galime kiekvienas, o du mėnesius trunkantis Judumo iššūkis tėra įrankis ugdyti sveikam įpročiui aktyviai judėti visus metus, taršias transporto priemones keisti į ėjimą pėsčiomis ar važiavimą dviračiu, apskritai dažniau rinktis aplinkai draugiškus judėjimo būdus.

VU Sporto centro vadovė Ramunė Žilinskienė džiaugėsi įspūdingais VU bendruomenės judumo rezultatais, bet dar labiau – universiteto bendruomenės narių aktyviai, sveikiau praleistu laisvalaikiu.

„Šiemet kvietėme universiteto bendruomenę aktyviai jungtis prie judumo iššūkio, kuriame ėjo daugiau kaip 1900 VU bendruomenės narių, per porą mėnesių buvo nueita daugiau kaip 467 mln. žingsnių – sako R. Žilinskienė.

Šiemet iniciatyvoje dalyvavo visi Lietuvos miestai, miesteliai, aukštosios mokyklos, taip pat 90 proc. mokyklų, 1300 įmonių ir apie 1000 bendruomenių bei pasaulio lietuvių bendruomenių. Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai kartu žengė 40 mlrd. žingsnių ir net 780 kartų apėjo aplink Žemę.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku