AAG VenturesVilniaus universiteto Finansų technologijų (FinTech) magistrantūros studijų programos pirmininko doc. dr. Sauliaus Masteikos iniciatyva pasirašyta socialinės partnerystės sutartis su Singapūre įsikūrusia įmone. Daug žadančio bendradarbiavimo gairės apibrėžtos 2023 m. gruodžio 5 d. Vilniaus universitete įvykusiame susitikime su Jack Vinijtrongjit, „AAG Ventures“ bendrasteigėju ir generaliniu direktoriumi.

Susitikimo metu buvo aptarti Saakuru pažangūs antrojo sluoksnio blokų grandinės sprendimai ir Oasys blockchain vaidmuo žaidimų pramonėje, ypač – jų potencialas sukelti revoliuciją sandorių apdorojimo srityje, užtikrinant didesnį sistemų saugumą, efektyvumą, decentralizaciją bei savireguliaciją.

Susitikime taip pat kalbėta apie Web3 ir tvarumą. Svečias pasidalino verslo pavyzdžiais, kaip Filipinuose ir Indonezijoje naudojami žetonai asmens tapatybei nustatyti, nekilnojamajam turtui registruoti bei žemės ūkyje. Analizuojant pasirinktus pavyzdžius pabrėžta, kaip šios technologijos galėtų skatinti tvarią verslo praktiką ir naudą visuomenei.

Svarbu tai, kad ši partnerystė neapsiriboja vien teorija, bet ir praktiniu taikymu. Vilniaus universiteto FinTech magistrantūros studijų programos absolventai jau sėkmingai dirba „AAG Ventures“ įmonėje, o tai rodo studijų programos efektyvumą rengiant studentus pasaulinės pramonės iššūkiams.

Ateinantis pavasario semestras žada būti įdomus besimokantiems FinTech magistrantūros studijų programoje ir besigilinantiens į dapp programų kūrimą. Naujo socialinio partnerio organizuojamose paskaitose bus nagrinėjamos Web3 ir blokų grandinės technologijos, siūloma įgyti praktinės kriptovaliutų žetonų taikymo patirties įvairių sektorių versluose bei išmaniųjų sutarčių programavimo patirties – esminių įgūdžių šiuolaikinėje fintech darbo rinkoje.

Šis bendradarbiavimas su Singapūro įmone ne tik praplės programos tarptautinę perspektyvą, bet ir suteiks studentams galimybę praktiškai susipažinti su pirmaujančiomis FinTech inovacijomis. Tai svarbus žingsnis derinant akademinį mokymąsi su pramonės poreikiais, ruošiant studentus sparčiai besikeičiančiai finansų technologijų aplinkai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku