gronsko konfGruodžio 1 d. įvyko 18-oji Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto organizuojama prof. Vlado Gronsko tarptautinė mokslinė konferencija. Jos tikslas – sudaryti galimybes jauniems tyrėjams iš skirtingų šalių, dirbantiems socialinių mokslų ir taikomosios informatikos srityje, užmegzti akademinius kontaktus, skleisti mokslo idėjas, dalytis savo atradimais. Tradicinėje konferencijoje pranešimus skaitė ne tik mokslininkai, bet ir doktorantūros, magistrantūros ir bakalauro studentai.

Sveikinimo žodį svečiams tarė VU Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Giedrius Romeika, džiaugdamasis, kad po trejų metų pertraukos konferenciją vėl nuspręsta organizuoti gyvai. Akademiniai susitikimai ne tik didina jaunųjų mokslininkų įsitraukimą ir dalyvavimą mokslo veiklose, bet prideda vertės ir pačiai konferencijai, nes gyvas pokalbis pertraukos metu taip pat yra svarbi konferencijos dalis. Dekanas linkėjo dalyviams susipažinti su kolegomis, pasidalyti atliktų tyrimų idėjomis ir turiningai aptarti rezultatus.



Pranešimus pristatė kviestiniai svečiai iš Lietuvos organizacijų. Konferencijos metu svečiai pasidalijo savo patirtimi, susijusia su aktualiomis šiuolaikinio verslo ir ekonomikos temomis.

Konferencijos svečiai:

• Ernesta Varnelienė, „MV GROUP Production“ Azijos eksporto vadovė, turinti patirties tokiose šalyse kaip Taivanas, Vietnamas, Kambodža ir kitos, pristatė pranešimą „What you need to know before you start export to Asia?“
• Gintarė Dagytė-Kavoliūnė, „GO Vilnius“ vyriausioji rinkodaros projektų vadovė, Vilniaus Universiteto doktorantė pristatė pranešimą „Can we empower neurotechnologies to increase sustainable consumer behavior?“
• Asist. dr. Renata Danielienė, VU Kauno fakulteto vykdomo projekto „Smulkaus ir vidutinio verslo kibernetinio saugumo pokyčių agentai“ vadovė, VU Kauno fakulteto dėstytoja pristatė pranešimą „Cyber security challenges for small and medium-sized businesses“.

Prof. V. Gronsko tarptautinėje mokslinėje konferencijoje savo atliktų tyrimų rezultatus ir naujausias mokslo tendencijas pristatė jaunieji mokslininkai penkiose sekcijose. Dvejose papildomose sekcijose savo pranešimus pristatė VU Kauno fakulteto bakalauro studentai – šį patirtis ypač svarbi siekiant tobulinti akademinius įgūdžius.

gronsko konf2Už geriausius pranešimus pagrindinėse sekcijose apdovanoti šie mokslininkai:
Sekcija A. Verslumo, inovacijų ir antreprenerystės plėtra: Paulius Grendelis (Mykolo Romerio Universitetas Teisės mokykla, Lithuania) „Potential Consequences of the Strategic Exploitation of Intellectual Property Protection for the Development of Innovation“
Sekcija B. Verslumo, inovacijų ir darnumo vystymasis: Gabija Stanislovaitytė (Vilniaus Universitetas, Lietuva) “The Role of Forests in Decarbonization of Economy and Creation of Carbon Neutral Society: Systematic Literature Review”
Sekcija C. Informacinių komunikacinių technologijų taikymas priimant finansų, vadybos ir rinkodaros sprendimus: Neringa Mžavanadze (Vilnius Tech, Lietuva) „Enhancing Supply Chain Synchronization in the Fast-Moving Consumer Goods Industry“.

Įdomioji konferencijos statistika:
• konferencija surengta jau aštuonioliktą kartą;
• devintą kartą ji organizuota kaip tarptautinė;
• po trejų metų pertraukos organizuota gyvai;
• pagrindinėse konferencijos sekcijose perskaityta 19 pranešimų (dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Suomijos, Turkijos, Vengrijos);
• papildomose sekcijose, skirtose bakalauro studentams, perskaityti 24 pranešimai (dalyviai iš Lietuvos, Azerbaidžano, Egipto, Indijos, Ispanijos, Jordanijos, Kamerūno, Latvijos, Pakistano, Tailando ir Ukrainos).
Anglų kalba parengtos konferencijos pranešimų santraukos bus pateiktos elektroniniame santraukų leidinyje kartu su programa. Anglų kalba parengti straipsniai bus publikuojami recenzuojamame konferencijos elektroniniame leidinyje "Proceedings of 18th Prof. Vladas Gronskas International Scientific Conference" (liet. „18-osios prof. Vlado Gronsko tarptautinės mokslinės konferencijos leidinys“).

Išsamiau apie konferencijos programą skaitykite čia: https://www.knf.vu.lt/gronsko-tarptautine-konferencija#programa

Konferenciją po trijų metų pertraukos grįžo ir buvo organizuojama gyvai. Nors keletas dalyvių prisijungė ir skaitė pranešimus nuotoliu, organizatoriai vis tiek džiaugiasi, kad dauguma dalyvių turėjo galimybę ir atvyko sudalyvauti gyvai.

Konferencijos organizacinio komiteto vadovė doc. dr. Ingrida Šarkiūnaitė

Konferencijos organizacinio komiteto narė doktorantė Aistė Kukytė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku