Untitled design 4 copy copySausio 18 d. (ketvirtadienį) nuo 09.30 iki 17.00 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks 21-oji Aukštųjų mokyklų mugė. Joje Vilniaus universitetas (VU) pristatys naujausią ir aktualiausią informaciją apie VU siūlomas studijų programas ir pakvies į Inovacijų erdvę susipažinti su išskirtiniu lazeriniu įrenginiu. Bus paruošta erdvė ir mokytojams, kurie galės konsultuotis dėl kvalifikacijos ir kompetencijų tobulinimo, Mokymosi visą gyvenimą centro veiklų.

15 fakultetų atstovai mugėje konsultuos moksleivius, besidominčius studijomis VU, atsakys į visus su studijomis VU susijusius klausimus, pasidalys savo studijų patirtimi, papasakos apie tai, kokių žinių, gebėjimų ir balų reikės norint studijuoti vieną ar kitą studijų programą.

Bus pristatytos ir individualiosios studijos, kurios suteikia galimybę nuo 2023 m. įstojusiems studentams ne tik studijuoti pagrindinę studijų programą, bet ir savarankiškai pasirinkti dalį studijuojamų dalykų. Individualiosios studijos – nuo antrojo semestro arba vėliau studentų laisvai pasirenkama studijų dalis, kurią gali sudaryti pagrindinės studijų krypties, kitų studijų krypčių dalykai, gretutinės studijos, skirtos įgyti papildomų kompetencijų, per 20 užsienio kalbų, bendrųjų universitetinių studijų dalykai, tarpkryptiniai dalykai.

„VU atnaujino bakalauro studijų programas, siekdamas sudaryti daugiau galimybių studentams individualizuoti studijas. Jie galės ne tik studijuoti studijų programą, į kurią buvo įstota, bet ir pasirinkti studijų dalykus iš kitų fakultetų, iš kitų mokslų. VU studentai jau naudojasi šia galimybe. Pavyzdžiui, studentas iš Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto pasirinko kvantinius skaičiavimus Matematikos ir informatikos fakultete arba Chemijos ir geomokslų ir Fizikos fakultetų studentai, pasinaudoję individualiųjų studijų galimybe, pasirinko Verslo mokykloje ir Ekonomikos ir verslo administravimo fakultete studijuoti mikroekonomiką ir finansų vadybą. Tai rodo, kad VU yra galimybė rinktis platų studijų lauką“, – sako VU studijų prorektorius doc. Valdas Jaskūnas.

Mugėje bus galima išgirsti ir keletą VU pranešimų. 10.00 val. renginių zonoje pranešėjai Livija Trakelytė ir Lukas Jakonis pasakos apie tai, kas naujo šiemet laukia VU, 13.50 val. amfiteatre VU Kauno fakulteto docentė Jurgita Astrauskienė pristatys 10 mitų apie filmų vertimą.

Susipažinti su visomis VU studijų programomis galite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku