Untitled design 9Startavo „Kursuok“ platforma, kuri suteikia galimybę tobulėti siekiantiems asmenims vienoje vietoje rasti pačius naudingiausius ir aktualiausius mokymus ir sėkmingai augti karjeros srityje. Įvairias programas nuo asmeninių finansų ir užsienio kalbų iki viešojo kalbėjimo ugdymo siūlo ir Vilniaus universitetas.

„Kursuok“ yra vieno langelio principu veikianti nacionalinė suaugusiųjų švietimo platforma, kurioje galima rinktis valstybės prioritetus atitinkančias mokymų programas ir gauti joms finansavimą. Mokymosi programoms skiriamas finansavimas iki 500 eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Kiekvienas reikalavimus atitinkantis asmuo gali rinktis įdomias ir naujausias tendencijas atliepiančias programas ir taip įgyti naujų įgūdžių ir patobulinti kompetencijas bei įgyti studijų kreditų, kurie vėliau gali būti įskaityti tęsiant studijas.

„Mokymasis visą gyvenimą vis labiau tampa dar vienu modernios visuomenės reiškiniu. Vieni mokosi siekdami išplėsti savo galimybes darbo rinkoje, kiti įgyti papildomų kompetencijų, treti norėdami išbandyti kažką naujo. Labai svarbu, kad kaip ir kitur, šioje mokymosi sistemoje būtų užtikrinta kokybiška pasiūla. Universitetai privalo atsiliepti į šį augantį poreikį. Galime pasiūlyti labai įvairaus ir plataus žinojimo skirtingose srityse, o kas dar svarbiau – jungiant įvairių dalykų turinį“, – mintimis dalijasi Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Šiuo metu Vilniaus universitetas kviečia mokytis kalbų, įgyti projektų valdymo, kūrybiškumo, viešojo kalbėjimo, derybų įgūdžių, sužinoti, kaip apsisaugoti nuo kibernetinių atakų ar valdyti asmeninius finansus. Finansavimas suteikiamas 18–65 metų Lietuvos Respublikos piliečiams arba užsieniečiams, turintiems leidimą gyventi Lietuvoje, vykdantiems vieną iš užimtumo veiklų, turintiems aukštąjį arba profesinį išsilavinimą. Asmenys, pasinaudoję finansavimo galimybe platformoje „Kursuok“ ir išnaudoję visą 500 eurų dydžio krepšelį, valstybės finansavimą mokymosi programai vėl galės gauti ne anksčiau nei po 5 metų.

Didžioji dalis mokymų bus vykdoma nuotoliniu būdu, dirbantiems asmenims pritaikytu grafiku. Sistemoje sutelktais įvairių tiekėjų mokymosi pasiūlymais taip pat galės pasinaudoti ir asmenys, norintys už mokymąsi susimokėti savo lėšomis.

„Kursuok“ platforma sukurta įgyvendinant Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių finansuojamą projektą „Mokykis visą gyvenimą!“. Šio projekto tikslas – skatinti suaugusiųjų mokymąsi visą gyvenimą, kuriant bendrą mokymosi visą gyvenimą informacinę sistemą ir suteikiant galimybes mokytis.

Daugiau apie Vilniaus universiteto vykdomas programas galite sužinoti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku