2024.04.06 Vaikų universitetuiVilniaus universiteto Kauno fakultetas kviečia į Vaikų universiteto pavasario sesiją, vyksiančią balandžio ir gegužės mėnesių šeštadieniais Muitinės g. 8, Kaune.

Balandžio 6 ir 13 d. pradinių klasių moksleivius kviečiame į programą „Jaunasis atradėjas“, kurioje išsiaiškinsime, kaip mus randa reklamos ir kodėl kartais negalime nuo jų atitraukti akių, kodėl mūsų akys kartais nepamato to, kas prieš mus. Išbandysime akių sekimo prietaisą, vaikai susipažins su lietuvių kalbos ONIMŲ šeimynėle, sužinos, kiek šiandien pasaulyje yra kalbų, kaip kalba gimsta ir kada ji miršta, kas yra kalbų medis, koks žodis lietuvių kalboje yra trumpiausias ir ilgiausias. Išsiaiškinsime, kokia kalba kalbėtume su ateiviais. Užsiėmimus ves studijų programos „Audiovizualinis vertimas“ dėstytoja doc. dr. Jurgita Kerevičienė, programos „Lietuvių filologija ir reklama“ dėstytoja doc. dr. Eglė Gabrėnaitė ir programų „Marketingas ir pardavimų vadyba“ bei „Ekonomika ir vadyba“ dėstytojas asist. dr. Antanas Ūsas.

Jaunasis atradėjas tinklapis„Jaunojo atradėjo” Kauno fakultete užsiėmimų programą ir registracijos nuorodą galima rasti čia: https://www.vaiku.vu.lt/renginiai-vaikams/460-pavasario-sesija-jaunasis-atradejas-kaune

 

 

Balandžio 20, 27 ir gegužės 11 d. VU Kauno fakultetas taip pat pakvies 9–12 klasių moksleivius į programos „UNIKalus protas“ užsiėmimus. Gimnazistai galės rinktis vieną iš trijų srautų: „Vertimas ir komunikacija“, „Vizualinis įtaigumas reklamai: nuo melo iki absurdo“ arba „Kalba ir kūrybiškumas“.

Su gausiu VU Kauno fakulteto humanitarinių ir socialinių mokslų studijų programų dėstytojų būriu (doc. dr. Jurgita Astrauskiene, doc. dr. Aiste Vitkūne-Bajoriniene, doc. dr. Jurgita Kerevičiene, doc. dr. Egle Gabrėnaite, asist. dr. Antanu Ūsu, asist. dokt. Ugne Pavlovaite, doc. dr. Dovile Vengaliene, viešųjų ryšių specialiste Monika Būblaityte bei poete, literatūros kritike Lina Buividavičiūte) ieškosime atsakymų į klausimus: kaip subtitruoti filmus, kaip viduramžiais nuo kartuvių galėjo išgelbėti kalba, kas yra slemas, kuo įtikinimas skiriasi nuo įrodymo ir kodėl pėdos niekada nemeluoja.

Unikalus protas tinklalapiuiSesijos dalyvių laukia:

  • įdomios ir įtraukiančios veiklos,
  • galimybė užduoti rūpimus klausimus savo srities specialistams – universiteto dėstytojams,
  • geriausio projekto rinkimai ir prizai,
  • galimybė susipažinti su Vilniaus universiteto Kauno fakultetu iš arčiau.

 Dalyvių skaičius grupėje ribotas. Pirmenybė teikiama anksčiau užsiregistravusiems, pasirašiusiems sutartį ir registracijos mokestį sumokėjusiems arba atsiuntusiems dokumentą, patvirtinantį socialiai remtinos šeimos statusą, dalyviams. „UNIKalaus proto“ užsiėmimų programą ir registracijos nuorodas galima rasti čia: https://www.knf.vu.lt/paslaugos/unikalus-protas-9-12-kl-moksleiviams

 Dėkojame pavasario sesijos rėmėjams – UAB „Scandagra“, MB „Vytmarca“, UAB „BY & N“ ir Startupers Smoothies. Pavasario sesijos rėmėjai sudarė galimybę pakviesti į užsiėmimus moksleivius iš socialiai remtinų šeimų, kurie galės dalyvauti programoje nemokamai. Parama taip pat naudojama organizacinėms sesijos reikmėms.

 Unikalus protas vaikų universitetas veiklos vaikams

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku