student vaizdin fotosesija webŠiais metais „Studento vienai dienai“ renginiuose Vilniaus universitetas (VU) kviečia moksleivius ne tik susipažinti su studijų programomis, dėstytojais ir išbandyti paskaitas, bet ir sužinoti, kaip vyksta popaskaitinės veiklos ir iš arčiau susipažinti su studentų gyvenimu VU.

„Studento vienai dienai“ renginiai leidžia pažvelgti į VU kasdienybę iš arčiau ir sugriauti visas baimes ir nuostatas apie studijų procesą. Rekomenduočiau sudalyvauti kiekvienam moksleiviui, kadangi tai ne tik padės apsispręsti dėl savo studijų kelio, bet tuo pačiu ir smagiai praleisite laiką bei įgysite naujų žinių. Nesudalyvauti tokiame renginyje būtų nuodėmė, nes tai paprasčiausias būdas pažinti VU gyvenimą, pamatyti, kaip vykdomos paskaitos, pabendrauti su dėstytojais ir studentais“, – pasakoja VU Kauno fakulteto studentė Milija Baranovskaja, pati anksčiau dalyvavusi „Studentas vienai dienai“ renginiuose.

„Studento vienai dienai“ renginiai vyks nuo balandžio 22 iki 26 d. Daugiau informacijos galite rasti čia

Renginių cikle „Iš pirmų lūpų“ VU Studentų atstovybės nariai moksleiviams atskleis savo patirtį VU. Neformaliuose susitikimuose VU studentai atsakys į rūpimus klausimus apie studijas ir studentavimą. VU Fizikos fakulteto studentai dalyviams aprodys mažiau pažįstamas Saulėtekio erdves, o Kauno fakultetas kvies į renginį „BBQ + ELECTRONIC“, kuriame dalyviai galės pabendrauti neformalioje aplinkoje, drauge klausytis DJ ir net 2 grupių muzikos ir užkandžiauti.

„Patirti unikalią mūsų fakulteto dvasią paskaitų neužtenka. Bendruomenė turi daug gražių renginių ir tradicijų, tad tai puiki proga pabendrauti. Bus galimybė susipažinti su būsimais kuratoriais ir mentoriais“, – pasakoja VU Kauno fakulteto studentų atstovybės narė Erika Monstavičiūtė.

Registruotis į gyvus „Iš pirmų lūpų“ susitikimus galite čia, į nuotolinius čia.

„Studento vienai dienai“ renginių cikle „Po paskaitų“ moksleiviai galės dalyvauti VU Kultūros centro kolektyvų repeticijose, Sveikatos ir sporto centro organizuojamose treniruotėse ir ekskursijose Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC).

Registruotis į „Po paskaitų“ ciklo renginius galite čia.

VU Kultūros centras renginio dalyviams šiemet atveria platų spektrą repeticijų. Dalyviai galės sužinoti, kaip VU studentai leidžia laisvalaikį, dalyvaudami VU chorų „Gaudeamus“ ir „Virgo“ repeticijose, susipažindami su liaudiškos muzikos ansamblio „Jaunimėlis“ ir VU Dainų ir šokių ansamblio choro nariais. Norinčius sužinoti apie išskirtines VU siūlomas veiklas, VU Kultūros centras kviečia sudalyvauti vargonų studijos „Unda Maris“ repeticijoje, susipažinti su lindihopo šokių grupe ir išbandyti save atvirame improvizacijos vakare.

VU Sveikatos ir sporto centras šiemet „Studentas vienai dienai“ dalyvius kviečia į sveiko judesio edukaciją, kurioje bus ne tik judama, bet ir mokomasi apie individualias savo kūno galimybes. Dalyviai taip pat kviečiami į treniruotę „Body Balance“, kurioje bus formuojama taisyklinga laikysena, lavinama tarpraumeninė koordinacija, didinama judesių amplitudė.

VU biblioteka dalyvius kviečia susipažinti su VU MKIC, kuriame studentai įprastai praleidžia gana nemažai laiko. MKIC – moderni VU bibliotekos dalis Saulėtekyje, aprūpinta naujausiomis technologijomis ir suteikianti galimybę studijuoti bei dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Ekskursijos dalyviai sužinos, kokia šiuolaikiška gali būti biblioteka.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku