skanus pardavimai 2025 webKviečiame į neformalią diskusiją apie tai, kaip gerai žinomas skonis gali tapti galingu komunikacijos ir rinkodaros įrankiu. Praktikai atsakinės į provokuojančius moderatoriaus (ir jūsų) klausimus, dalysis patikrintais receptais verslo pradžiai ir kalbės apie ambicijas su lietuviškais skoniais užkariauti tarptautines rinkas.

O svarbiausia, sužinosite, ar tikrai šaltibarščiai priklauso lietuviškai virtuvei. Kuo skiriasi tie, kuriais vaišinosi mūsų protėviai, nuo tų, kuriais mėgaujamės svečiuose pas mamą?

„Įkūrėme Lucci Bakery šeimos kepyklą, nes esame tikri maisto entuziastai – mums svarbu ne tik skonis, bet ir tai, ką žmonės deda į burną. Norėjome sukurti vietą, kurioje galėtume dalintis savo vertybėmis, meile kokybiškam maistui ir realizuoti svajonę turėti nuosavą verslą“ – dalijasi Eglė Lučinskienė, itališkų skonių kepyklėlės „Lucci Bakery“ įkūrėja, VU Kauno fakulteto studijų programos Verslo administravimas alumnė.

„Lietuviškos daržovės užsienio rinkose tampa ne tik produktu, bet ir pasakojimu apie švarią gamtą, atsakingą ūkininkavimą ir gilias tradicijas. Mūsų tikslas – ne tik parduoti, bet ir perteikti vertybes, kurios užkoduotos kiekviename gaminyje“ – įsitikinęs Tadas Žirgulis, UAB „Kvedarų ūkis“ komercijos vadovas, VU Kauno fakulteto bakalauro studijų programos Ekonomika ir magistro studijų programos Marketingas alumnas.

„Barščiai (karšti ar šalti) yra vienas seniausių valgių mūsų regione. Viena barščių versijų - batviniai su lietuvišku gastronominiu tapatumu siejami jau beveik 400 metų. Šalta barščių versija vadinama lietuviškais nuo XIX amžiaus pradžios. Tad turime unikalų valgį ir labai džiaugiuosi, kad šaltibarščiai yra toks svarbus lietuviško gastronominio tapatumo elementas ir šiais laikais, XXI amžiuje“ – sako prof. Rimvydas Laužikas, paveldo komunikacijos tyrinėtojas, istorikas, archeologas, VU Komunikacijos fakulteto profesorius, UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo Tarpvyriausybinio komiteto Vertinimo komisijos narys.

Diskusiją moderuos Martynas Radzevičius, verslo vystymo ir rinkodaros profesionalas, skaitmeninės rinkodaros, pardavimų bei rizikos valdymo lektorius ir tyrėjas VU Kauno fakultete.

🥣 Klausytojų lauks senovinių šaltibarščių degustacija su prof. Rimvydu Laužiku.
📅 2025 gegužės 28 d., 11:15 val.
📍 Muitinės g. 12, Liepų kiemelyje.
🎟 Renginys vyks lietuvių kalba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku