Pradžia: 2023-05-18 15:00
Pabaiga: 2023-05-18 16:30

2023.05.18 Fišingas2023 m. gegužės 18 d. 15 val. VeGa auditorijoje ir per MS Teams platformą (nuotolinio prisijungimo nuoroda https://bit.ly/3pE2z0c) vyks 32-asis prof. Vlado K. Gronsko seminaras: „Fišingas – sukčiavimas elektroninėje erdvėje. Kaip neužkibti?”

Seminarą ves dr. Vera Moskaliova – Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto asistentė, studijų programos Informacinės sistemos ir kibernetinė sauga dėstytoja. Nuo 2019 m. V. Moskaliova dalyvauja VU KnF mokslinės grupės „Kibernetinio saugumo tyrimai“ veikloje.

Viena iš minėtos mokslinės grupės veiklos krypčių yra fišingas, jo atpažinimo metodai ir prevencijos priemonės. 2020–2022 m. VU KnF mokslininkai kartu su užsienio universitetų partneriais įgyvendino Erasmus+ strateginės partnerystės projektą „Prevencinės priemonės kovai su fišingu 4-osios pramonės revoliucijos amžiuje“.

Seminare kalbėsime apie fišingą, aptarsime pagrindinius jo atpažinimo ženklus. Fišingas (angl. phishing) yra sukčiavimo forma, kuomet pasitelkiant socialinę inžineriją ir taikant įvairius apgaulės būdus siekiama išvilioti asmens konfidencialius duomenis. Seminaro metu taip pat bus pristatyta internetinė mokymo(si) aplinka „CyberPhish“, kurioje pateikiama projekto metu sukurta mokomoji medžiaga apie sukčiavimo atakas ir patarimus kaip jų išvengti. O taip pat šioje aplinkoje galima pasitikrinti savo žinias apie fišingą sprendžiant simuliacijas (atvejų scenarijus), kuriuose reikia atpažinti sukčiavimą ir apsispręsti, kaip tokioje situacijoje elgtis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku