Pradžia: 2023-09-09 07:45
Pabaiga: 2023-09-09 22:30

2023.09.09 Baidariu zygis LTRugsėjo 9 d. šeštadienį kviečiame dalyvauti 7 valandų plaukime Ūlos ir Merkio upėmis Dzūkijos nacionaliniame parke ir kartu pavakaroti VU Puvočių bazėje.

Yra galimybė likti su nakvyne VU Puvočių bazėje, sumokant individualiai.

Puvočių kaimas – vienas iš Dzūkijos nacionalinio parko etnografinių kaimų prie Merkio upės, šalia Trasninko, Mardasavo, Trakiškių kaimai, po kuriuos įdomu pakeliauti pėsčiomis, dviračiais ar automobiliais, aplink miškai pilni grybų ir uogų.

Kviečiame vykti nuosavu transportu ir kartu pavežėti kolegas. Erasmus studentams bus užsakomas autobusas. Likus laisvų vietų – bus galimybė vykti ir kitiems bendruomenės nariams. Autobusas grįš į Kauną tą patį šeštadienio vakarą 22.30 val. (Išvykimas iš Puvočių numatomas 21 val.)

Baidarių žygiui rekomenduojama turėti: maudymosi reikmenis, patogius drabužius ir avalynę, kurie tikėtina sušlaps, apsiaustą nuo lietaus, kepuraitę ir kremą nuo saulės, priemonę nuo vabzdžių, geriamo vandens ir užkandžių, tvirtą polietileninį maišą susidėti daiktams baidarėje, kad neperšlaptų. Taip pat rekomenduojama turėti dar vieną drabužių komplektą persirengti ir vakaroti lauke pavėsinėje.

Pavėsinėje bus grilis, tad norintiems galima pasiimti anglių kepti atsivežtą maistą.

Norinčius dalyvauti studentus, dėstytojus ir darbuotojus prašome registruotis iki rugsėjo 6 d. Dalyvių skaičius ribotas.

7.15 val. renkamės Kauno fakulteto kiemelyje ir susitariame dėl logistikos: vieni automobilius paliks Puvočiuose, kiti – Mančiagirėje

7.30 val. išvykstame į Mančiagirę. Išlaipiname plaukikus, vairuotojai vyksta į Puvočius, VU bazėje palieka automobilius ir 1-2 automobiliais atvyksta į Mančiagirę.

10 val. išplaukiame baidarėmis nuo Mančiagirės kaimo.

6 valandas plaukiame Ūla, 1 valandą Merkiu iki Puvočių poilsiavietės (prieš pat Grūdos intaką).

Apie 17–18 val. bendra vakarienė Puvočių kaime VU bazėje. Studentiškos vakarienės meniu: virtos dešrelės su grikiais arba bandelėmis ir sezoninės daržovės. Vietiniai kiškiai žadėjo iškepti čirvinių blynų 😊.

19.30 val. išvykimas autobusu į Kauną.

Fakultetas padengs Dzūkijos nacionalinio parko lankytojo mokestį, baidarių nuomos, VU Puvočių poilsiavietės vakarienei nuomos ir bendro vakarienės maisto produktų išlaidas.

Erasmus projektas padengs autobuso nuomos išlaidas Erasmus studentams.

Žygio dalyviai pasirūpina transporto ir nakvynės išlaidomis, gėrimais ir užkandžiais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku