Pradžia: 2024-03-07 14:00
Pabaiga: 2024-03-09 15:30

2024.03.07 Audriaus Ramoškos seminarasVilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas tęsia prof. Vlado K. Gronsko seminarus, skirtus darnaus valstybės vystymosi mišrios ekonomikos sąlygomis analizei.

Trisdešimt devintasis seminaras įvyks 2024 m. kovo 7 d. 14.00 val. (VeGa auditorijoje ir per Microsoft Teams platformą). Jo tema: Naujoji Europos Sąjungos skaitmeninė tapatybė, iššūkiai ir galimybės.

Seminaro pranešėjas – VU KnF partnerystės docentas Audrius Ramoška. Audrius dėsto FinTech magistrantūros studijų programoje dalyką „Skaitmeninės tapatybės reglamentavimas ir technologiniai sprendimai“. Pranešėjas turi ilgametę darbo patirtį FinTech sektoriuje, kuria skaitmeninės tapatybės technologinius sprendimus. Daugiau nei dvidešimt metų A. Ramoška dirbo IT paslaugų versle mažose įmonėse ir tarptautinėse korporacijose. Audrius yra IT specialistas, turintis praktinės tarptautinio verslo patirties bei išsilavinimą mikroelektronikos, finansų ir projektų valdymo srityse. Sertifikuotas projektų vadovas (PMP), „Scrum Master“ ir „SAFe Agilist“. Teikia konsultacines paslaugas, skirtas verslui tobulinti taip pat ir naudojant inovatyvias technologijas, pavyzdžiui, Blockchain ir daiktų internetą. A. Ramoška taip pat yra viešasis pranešėjas, inovatyvių technologijų propaguotojas, „Vilnius Blockchain Club“ ir „Hyperledger Vilnius“ bendruomenių įkūrėjas.

Internetas tapo mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, tačiau vis dar turime esminių problemų, susijusių su saugumu ir pasitikėjimu jame. 2021 m. Europos Komisija (EK) pasiūlė Europos Skaitmeninės Tapatybės sistemą, kuri bus prieinama visiems Europos Sąjungos (ES) piliečiams, gyventojams ir įmonėms (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_2663 ). 

Už vidaus rinką atsakingas Komisijos narys Thierry Bretonas sakė: "ES piliečiai tikisi ne tik aukšto lygio saugumo, bet ir patogumo, nesvarbu, ar jie bendrauja su nacionalinėmis administracijomis, pavyzdžiui, norėdami pateikti mokesčių deklaraciją, ar norėdami įstoti į Europos universitetą, kur jiems reikia oficialaus asmens tapatybės nustatymo. Europos Skaitmeninės Tapatybės sistemos piniginės suteikia jiems naują galimybę saugoti ir naudoti duomenis visų rūšių paslaugoms – nuo registracijos oro uoste iki automobilio nuomos. Kalbama apie vartotojų pasirinkimo galimybę, europietišką pasirinkimą. Mūsų didelės ir mažos Europos įmonės taip pat gaus naudos iš šios skaitmeninės tapatybės, jos galės pasiūlyti platų naujų paslaugų spektrą, nes pasiūlymas siūlo saugių ir patikimų identifikavimo paslaugų sprendimą.“

Seminare Audrius Ramoška aptars esamas interneto problemas, kaip būsima ES skaitmeninės tapatybės dėklė (piniginė) padės spręsti šias problemas ir kaip visa tai įtakos mūsų visų gyvenimą, bei profesinę veiklą.

Organizatorių vardu prof. habil. dr. Remigijus Čiegis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku