iteikimai vu Kaune 2020Birželio 19 dieną Vilniaus universitetas Kaune išlydėjo dar vieną VU Kauno fakulteto (VU KnF) absolventų laidą, kuriai Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčiojebuvo įteikti garbingi seniausio šalies universiteto diplomai.

Džiuginantis bakalauro ir magistro studijų derlius

Penkiasdešimt šeštaisiais fakulteto veiklos metais diplomai buvo įteikti 116 bakalaurų ir 38 magistrams. Brandi dviejų antrosios studijų pakopos absolvenčių mokslinė veikla įvertinta Magna Cum Laude diplomais, kurie įteikti humanitarinių mokslų magistrei Indrei Višinskaitei (Audiovizualinis vertimas) ir verslo vadybos magistrei Laurai Jančiauskaitei (Marketingas ir prekybos vadyba).

Trylikos absolventų akademiniai pasiekimai įvertinti Cum Laude diplomais. Jie įteikti labai gerais studijų rezultatais pasižymėjusiems antrosios pakopos absolventams – humanitarinių mokslų magistrams Deimantei Kurilaitytei (Viešojo diskurso lingvistika) ir Airidui Kairiui (Audiovizualinis vertimas), verslo vadybos magistrams Viktorijai Kovanovienei (Marketingas ir prekybos vadyba), Kristinai Lasickaitei ir VU KnF tarptautinių studijų absolventui iš Turkijos Aksakal Omer Mert (Tarptautinio verslo vadyba (anglų k.), taip pat informatikos mokslų magistrui Arnui Kučinskui. Cum Laude diplomai įteikti ir septyniems pirmosios studijų pakopos absolventams – humanitarinių mokslų bakalaurėms Daliai Krauzaitei ir Jolantai Mašinauskaitei iš studijų programos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba), Simonai Malažinskaitei ir Erikai Petravičiūtei, studijų programos Audiovizualinis vertimas absolventėms, taip pat Evai Derengovskai ir Remigijai Lukošiūnaitei iš studijų programos Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos bei Joanai Lapinskaitei (Lietuvių filologija ir reklama). Šiemet studijas baigė pirmieji 27 VU KnF studijų programos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) absolventai.

iteikimai vu KauneIškilmėse – ir virtualūs sveikinimai absolventams

Reikšmingiausioje akademinėje šventėje dalyvavo ir absolventus bei jų artimuosius sveikino Vilniaus universiteto studijų prorektorius doc. dr. Valdas Jaskūnas, VU KnF dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, akademinių reikalų prodekanė prof. dr. Daiva Aliūkaitė, fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė prof. dr. Danguolė Satkauskaitė, Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius dr. Giedrius Romeika bei fakulteto studijų programų komitetų vadovės – profesorė dr. Sigutė Radzevičienė, docentė dr. Rita Baranauskienė, docentė dr. Ilona Kiaušienė ir dr. Jurgita Astrauskienė.

Su virtualiais sveikinimais į jaunuosius kolegas Vilniaus universiteto alumų vardu kreipėsi Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič, VU KnF Lietuvių filologijos ir reklamos studijų absolventė:

„Diplomo įteikimas – tai visuomet svarbi šventė, tai diena, kai baigiasi vienas etapas ir prieš Jus atsiveria daug kitų pasirinkimų. Ir tik nuo Jūsų pačių priklauso, kokie tie pasirinkimai bus. Jūsų profesija aprėpia labai daug dalykų, todėl universitete įgytus gebėjimus galėsite pritaikyti daugelyje skirtingų sričių. Kiekvieną dieną mus supa ambicijos ir nuolatinė konkurencija, nes, norėdami pasiekti aukštumų, turime būti atkaklūs, daug dirbti, būti geriausi, visąlaik tobulėti, kad galėtume augti. Mūsų sėkmės rodikliai gali būti labai skirtingi, vienus pamatuoti labai lengva, kitus – sudėtingiau, tačiau mūsų pasiekti nuopelnai lemia mūsų žinomumą. Profesinis žinomumas yra labai svarbus mums visiems, nes būtent jis daugeliu atvejų nulems ir mūsų pozicijas visuomenėje.

Pelnyti žinomumą, kuris būtų lydimas sėkmės, pirmiausiai padeda įvaizdis. Tai tinka visoms sritims: ir politikai, ir verslui. Nuopelno kelias dažnai ilgesnis ir sunkesnis nei populiarumo, tačiau gera reputacija pelnoma einant šiuo – nuopelno keliu. Įvaizdis labiau atskleis, kaip atrodysime mes patys, investavę į savo išorę, o reputacija savo ruožtu pirmiausia rodys tai, kokį turinį, vertybes ir kokybę mes atnešame.

Profesiniame kely Jūsų lauks daug ir įvairių iššūkių, bet niekada nepamirškite, kad užsitarnauti gerą reputaciją prireikia labai daug laiko, o ją prarasti – užtenka vieno netinkamo sprendimo ar poelgio.

Linkiu kiekvienam iš Jūsų siekti savo tikslų, kurti ir įgyvendinti savo svajones. Pasiekite pačių geriausių rezultatų ir visuomet didžiuokitės savo pasiekimais“.

Sėkmės pasirinktoje profesinėje srityje bei gyvenime VU KnF absolventams linkėjo ir fakulteto socialinių partnerių atstovės – UAB „Industry Service Center“ direktorė Sandra Almantienė ir karjeros vadybininkė Ingrida Barienė iš UAB „Hostinger”.

iteikimai vuĮgalina tikėjimas, kad „ Iš čia kylama į žvaigždes“

VU prorektorius doc.Valdas Jaskūnas sakė tikįs, kad Vilniaus universiteto absolventai yra tinkamai pasirengę spręsti sudėtingas problemas ir bet kokius iššūkius, su kuriais susiduria šiuolaikinė visuomenė. VU KnF dekanas doc. Kęstutis Driaunys dėkojo absolventams už ištvermę ir džiaugėsi tuo, kad pasirinkę studijas Vilniaus universitete Kaune, jie patikėjo fakulteto dėstytojais, padėjusiais jiems tapti nuolat žinių siekiančiais žmonėmis. 

Ne tik baigusiems studijas, bet ir jas besirenkantiems, verta priminti vienos iš šių metų absolventų – humanitarinių mokslų bakalaurės Evelinos Kasiulevičienės raginimą: „...tikėti, kad galime. Tikėjimas, kad universiteto pažadas „Iš čia kylama į žvaigždes“ yra pasiekiamas. Per visus studijų metus ne kartą teko pasitikrinti tikėjimo savimi, kitais ar informacija, vertę. Ir ne vieną kartą tekdavo pripažinti, kad nors truputis daugiau tikėjimo padės nesuklupti pusiaukelėje. Sukaupę žinių, įgijome patirties, vadinasi, įgijome galios. Su galia turime elgtis atsargiai, jau žinome, kokį svorį turi žodis, kokią įtaką daro kalba, todėl elkimės atsakingai. Nenukrypkime nuo vertybių, kurias įskiepijo universiteto dėstytojai, vertinkime draugystę, išlaikykime pagarbą vieni kitiems, naudokimės duotomis žiniomis. Juk žinios nieko vertos, jei jomis nesidalijama su kitais, tad būkime tais žinių šviesuliais“.  

Juozo Stočkaus nuotraukose – akimirkos iš diplomų įteikimo šventės VU Kauno fakultete. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku