blocknetVilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) mokslininkai subūrė tarptautinę mokslininkų komandą iš Lietuvos, Estijos, Vokietijos ir Danijos, kuri vykdo Europos Komisijos finansuojamą projektą „Internetiniai blokų grandinės technologijos mokymai Europos tarpdalykinių kompetencijų sklaidai“ (angl. „BlockChain Network Online Education for Interdisciplinary European Competence Transfer“ („BlockNet“)) www.knf.vu.lt/en/blocknet.

Projekto BlockNet rezultatai integruojami FinTech studijų programoje 

Šis projektas yra išskirtinis ne tik dėl glaudaus akademinių partnerių bendradarbiavimo su atitinkamais finansų industrijų sektoriaus atstovais skirtingose šalyse. Tarptautinių ekspertų komanda savo veiklos intelektualinius rezultatus integruoja dar projekto vykdymo laikotarpiu – VU Kauno fakulteto studijų programoje Finansų technologijos (FinTech).

Tarpdalykinėje Finansų technologijų magistro studijų programoje sujungiami informacijos sistemų ir finansų studijų krypčių dalykai. Joje rengiami kvalifikuoti finansų srities specialistai, užpildantys naują FinTech ir Blockchain technologinių sprendimų diegimo versle ir darbo rinkoje nišą, atsirandančią derinant klasikines finansų inžinerijos bei inovatyvias finansų technologijų sritis. VU Kauno fakulteto FinTech programa remiasi pirmaujančių pasaulio universitetų, pvz., Massachusetts Institute of Technology; Stanford University; Princeton University ir kitų, gerąja praktika. Studijų programoje savo žiniomis ir mokslinėmis įžvalgomis dalijasi ilgametę akademinę ir verslo praktiką turintys dėstytojai. Inovacinėje finansinių technologijų kūrimo diegimo ir administravimo srityje jie dirba 5–10 metų, o šiuo metu kuruoja ir projektą BlockNet.

Projekto BlockNet komanda gilinasi į blokų grandinės technologijos galimybes ir specialisto kompetencijas

Šiuo metu darbuotojų ir ekspertų, turinčių žinių ir įgūdžių blokų grandinės technologijos srityje, paklausa yra labai didelė ir ji nuolat auga. Dideli yra ne tik finansų sektoriaus, akademinės bendruomenės ir vyriausybės, bet ir plačiosios visuomenės lūkesčiai, nes blokų grandinės technologija – radikaliai naujas būdas registruoti ir paskirstyti informaciją. Reaguodami į plataus spektro poreikių dinamiką, mokslininkai siekia įsigilinti į blokų grandinės technologijos įtaką ir jos teikiamas galimybes, tobulinti esamas struktūras bei santykius verslo aplinkoje ir ypač finansinėse institucijose.

Projekto metu analizuojami įvairių sektorių reikalavimai blokų grandinės technologijų specialistui. Remiantis projekto dalyvių surinktais duomenimis buvo sudarytas blokų grandinės technologijų kompetencijų sąvadas, kurio validumą patvirtino kolegos mokslo institucijose ir projekto patariamoji taryba. BlockNet projekto patariamoji taryba sudaryta iš įvairių socialinių partnerių, atstovaujančių: IT University of Copenhagen, European Blockchain Center, Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (Fraunhofer IML), IPSERA The International Purchasing and Supply Education and Research Association (IPSERA), Spectro Finance, Payally.eu, The competence center NRW Mittelstand Digital, The research center Logistik und IT, UAB „Vikimedija“, UAB „Bankera“ ir „Tieto“.

Projekto metu siekiama užtikrinti glaudų akademinių partnerių bendradarbiavimą su atitinkamais industrijų sektoriaus atstovais.

Projektas „Blocknet“(Nr. 2018-1-LT01-KA203-047044) finansuojamas Europos Komisijos pagal „Erasmus+“ KA2 programą.

Daugiau informacijos apie projektą:  www.project-blocknet.eu

erasmusblocknet logos2

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku