Picture_1_copy_copy_copy_copy_copy.png2021 m. kovo 8–21 dienomis vyko tradicinis moksleivių jaunųjų bendrovių (JB) programos „AcceleratorX“ Kauno regiono eXpo mugės renginys, skirtas moksleivių verslumui skatinti. Renginyje dalyvavo 5–12 klasių moksleiviai iš 12 mokyklų, o dalyvių verslo idėjas vertino Alytaus, Klaipėdos, Šiaulių, Ukmergės, Vilniaus ir Kauno organizacijų atstovai.


Pirmąją savaitę moksleiviai susipažino su el. prekyba ir skaitmeninės rinkodaros pagrindais, atliko praktines užduotis ir turėjo galimybę pasikonsultuoti su verslo mentoriais. O antrąją savaitę pradėjo prekybą internete ir varžėsi dėl daugiausia pardavimų padariusios ir geriausią el. prekybos sprendimą sukūrusios jaunosios bendrovės vardo.

Vienas iš renginio partnerių yra Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF). Šiemet renginyje dalyvavo fakulteto atstovė, Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto docentė ir komisijos pirmininkė dr. Rasa Pušinaitė-Gelgotė, kuri įteikė „Lietuviškiausios verslo idėjos“ apdovanojimą S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos jaunosios bendrovės „(Ne)Žinau“ nariams: moksleiviams – Aridui Černeckiui, Adui Daruliui, Lukui Visockiui, Mantui Žemaičiui ir jų mokytojoms – Editai Kudrašovienei ir Ingai Kublickienei.

Picture_2_copy_copy.png

Apdovanojimą pelnęs žaidimas, pasak laimėjusiųjų, – tai „Literatūrinė kelionė“, kuri žadina smalsumą, norą improvizuoti, o taip pat sumažina baimę klysti bei skatina pirmauti ir laimėti.

„Lietuviškiausios verslo idėjos autoriai sukūrė aiškų verslo modelį ir sprendė ypač aktualią problemą – pasiruošimą egzaminams mokykloje. Moksleiviai sukūrė realų, o ne elektroninį žaidimą, padedantį pasiruošti lietuvių kalbos egzaminui. Labai džiugu, kad šis žaidimas gali būti labai gera tiek bendravimo, tiek mokymosi priemonė“, – įspūdžiais dalijasi fakulteto atstovė dr. Rasa Pušinaitė-Gelgotė ir džiaugiasi, kad su moksleiviais buvo aptarta galimybė plėsti rinką, t. y. žaidimą siūlyti ne tik mokytojams, abiturientams, bet ir visiems, kurie siekia iš naujo pažinti unikalią lietuvių kalbą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku