Birželio 22 d. Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) bendruomenė Kauno kultūros centro erdvėje sveikino 2021 m. laidos absolventus.204825530_182830637184425_4451408762587559081_n.jpg

Iškilmių metu buvo įteikti 173 diplomai bakalaurams ir 20 diplomų magistrams. Kaip ir kiekvienais metais buvo pasveikinti aukščiausiais įvertinimais baigę absolventai, kuriems buvo įteikti Magna Cum Laude ir Cum  Laude diplomai.

Magna Cum Laude diplomas įteiktas Marketingas ir prekybos vadyba magistrei Kamilei Mitašiūnaitei. Cum Laude dilpomai įteikti Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) bakalaurėms Gabijai Kvieskaitei, Justinai Tereikytei ir Ievai Zdanavičiūtei, Audiovizualinis vertimas bakalaurėms Nedai Pogoželskaitei, Urtei Pužaitei, Urtei Rimkutei ir Bitei Sinkevičiūtei; Ekonomika ir vadyba bakalaurėms Simonai Baltrušaitytei ir Kamilei Matiukaitei;  Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos bakalaurėms Miglei Černiauskaitei,  Gertrūdai Kaniauskaitei ir Dovilei Ryliškytei; Lietuvių filologija ir reklama bakalaurėms Aistei Ablačinskaitei, Editai Majauskaitei; Lietuvių literatūra ir kūrybinis rašymas magistrei  Agnietei Gedrimaitei; Tarptautinio verslo vadyba (anglų kalba) magistrei Ievai Staugaitytei ir  Viešojo diskurso lingvistika magistrei  Ievai Šelekaitei.

Diplomų įteikimo iškilmėse gausu sveikinimų absolventams

Tradiciškai absolventus sveikino VU fakulteto bendruomenės nariai, socialiniai partneriai, absolventai. Iškilmes vedė Lietuvių filologija ir reklama studentė ir VU KnF SA pirmininkė Lijana Savickienė, susirinkusius dž205171191_182828473851308_5576339649252399402_n_copy_copy.jpgiugino ir šventišką nuotaiką sustiprino choro „Veni Gaudere“, vadovaujamo Adelės Mikalkėnienės, atliekama muzika.

Dalyvavę šventėje išgirdo įvairių sveikinimo kalbų, tačiau kiekvieno iš pasisakiusiųjų žodžiuose kartojosi tam tikri žodžiai: bendruomeniškumo jausmas bei supratimas, kad mokymasis universitetu nepasibaigs, tai tik įrodymas, kad vienas tikslas pasiektas ir belieka sugalvoti naują.

VU partnerystės prorektorius dr. Artūras Vasiliauskas absolventams dar kartą priminė, kad visi studijas baigę absolventai turi didžiuotis, jog žinių įgijo šalies mokslo lyderio poziciją išlaikančiame ir į 400 vietą tarp geriausių pasaulio universitetų patekusiame Vilniaus universitete. VU KnF dekanas docentas dr. Kęstutis Driaunys priminė, kad absolventai visuomet išliks bendruomenės dalimi ir kvietė sugrįžti tęsti studijų kitose pakopose ar užsukti pasisveikinti. Akademinių reikalų prodekanė profesorė dr. Daiva Aliūkaitė akcentavo, kad žodžiai „bakalauras“ ir „magistras“ nėra tik žodžiai, jie yra galia.  Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė profesorė dr. Danguolė Satkauskaitė, besidžiaugdama „gausiu absolventų derliumi“ linkėjo įnešti į savo bei kitų gyvenimus įvairių skonių, o bakalauro studijų programos Lietuvių filologija ir reklama ir magistro studijų programos Viešojo diskurso lingvistika dėstytoja doc. dr. Saulutė Juzelėnienė priminė VU ženklo svarbą bei atsakomybę, kurią įgijo baigę šią instituciją. Bakalauro studijų programos Ekonomika ir vadyba komiteto pirmininkė docentė dr. Ilona Kiaušienė skatino užsiimti mėgstama veikla bei įrodyti, kad ta veikla svarbi. Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius ir magistro studijų programos  Marketingas ir pardavimų vadyba komiteto pirmininkas dr. Giedrius Romeika teigė tikįs, kad su absolventais vėl susitiks bendrose veiklose.

206461569_182831603850995_8644879908761261056_n.jpgGražių žodžių ir prasmingų minčių pasakė fakulteto socialinė partnerė NKT personalo vadovė Sonata Laurinavičienė, priminusi, kad mokymasis truks visą gyvenimą, o  Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai Agnė Burovienė skatino drąsiai eiti gyvenimo keliu ir nepamiršti kelti klausimų.

Aplodismentų sulaukė bendrakursius ir kolegas iš kitų studijų programų sveikinusi Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) absolventė Neda Gorytė, kuri linkėjo išlikti veržliems, inovatyviems ir profesionaliems. Audiovizualinis vertimas studijų programos bakalaurės Neda Pogoželskaitė ir Gabrielė Šiukštaitė dėkojo dėstytojams už užsimezgusį ryšį bei išreiškė viltį, kad toks pat ryšys išliks ir toliau. Lietuvių literatūra ir kūrybinis rašymas magistrė Angelina Lapinskaitė pripažino, kad fakultete jaučiasi kaip namie, o iškilmių dalyvius skatino „nerti“ į literatūrą ir į gyvenimą. Lietuvių filologija ir reklama bakalaurei Editai Majauskaitei įsiminė tai, kad studentas ne „turi“ klausimą, o „nori“ paklausti. Ekonomika ir vadyba bakalauras Donatas Kalvaitis visų absolventų paprašė atsistoti ir taip išreikšti padėką savo dėstytojams. Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos bakalaurė Laura Subačiūtė kvietė džiaugtis gyvenimu ir pildyti slapčiausias svajones. Pasididžiavimo, šypsenų ir aplodismentų sulaukė savo įspūdžiais apie studijas Vilniaus universitete Kaune pasidalijusi Tarptautinio verslo vadyba (anglų kalba) magistrė Mariam Kasradze iš Sakartvelo, kuri lietuviškai tarė: „Ačiū Lietuvai už tai, kad čia niekada nesijaučiau svetima“.

Diplomų iškilmių metu ne kartą teko išgirsti (pavyzdžiui, apie tai užsiminė absolventas D. Kalvaitis) minčių apie laiko tėkmę. Kalbėjusiems atrodė, kad studijų metai prabėgo labai greitai. Ir nors absolventams studijos truko skirtingą laikotarpį (vieniems 4, kitiems 2, o dar kitiems 6 metus),  tikime, kad universitete praleistas laikas buvo prasmingas, įdomus ir leido suprasti, kad laiko pakaks ir draugams, ir mokslams, svarbu norėti ir siekti.

Absolventams linkime planuoti tolimesnius skrydžius į žvaigždes.

Juozo Stočkaus nuotraukose – akimirkos iš diplomų įteikimo šventės VU Kauno fakultete. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku