Balevicienes nuotraukaRugsėjo 30 d. 10 val. Dovilė Balevičienė gins disertaciją „Kultūrinės įvairovės valdymo ir organizacijos inovatyvumo sąsajos“ (S 003) Vadyba buv. 03 S).

Disertacijos gynimą kviečiame stebėti MS Teams aplinkoje: https://bit.ly/3nTjyIU

Apie disertaciją

Disertacija rengta 2015–2021 metais Vilniaus universitete.

Mokslinė vadovė – prof. dr. Dalia Štreimikienė (VU, socialiniai mokslai, vadyba – S 003).

Mokslinė konsultantė – prof. dr. Virginija Jurėnienė (VU, humanitariniai mokslai, istorija ir archeologija – H 005).

Disertacijos gynimo taryba:

  • pirmininkė – prof. dr. Danuta Diskienė (VU, socialiniai mokslai, vadyba – S 003),
  • prof. dr. Edmundas Jasinskas (VU, socialiniai mokslai, vadyba – S 003),
  • prof. dr. Anna-Maija Lämsä (University of Jyväskylä, Suomija socialiniai mokslai, vadyba – S 003),
  • doc. dr. Ingrida Šarkiūnaitė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003),
  • prof. dr. Biruta Švagždienė (Lietuvos sporto universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003).

Anotacija

UNESCO deklaracijoje teigiama, jog kultūrinė įvairovė yra būtina žmonijai, kaip ir biologinė įvairovė yra būtina gamtai. Dėl pokyčių pasaulyje – tarptautinio verslo augimo, augančio darbuotojų mobilumo, tarpkultūrinio bendradarbiavimo, migracijos – daugelyje šalių didėjantis heterogeniškumas padarė įtaką ne tik šalims, bet ir įmonėms, kurios susiduria su išaugusia darbuotojų kultūrine įvairove. Mokslininkai sutaria, jog kultūrinė įvairovė organizacijoms sukuria tiek iššūkius, tiek galimybes. Viena iš potencialių galimybių yra organizacijos inovatyvumas, todėl ši tema susilaukia vis daugiau tyrėjų dėmesio, nepaisant to tyrimai vis dar nepateikia vieningų rezultatų. Taip pat atlikti tyrimai orientuojasi į kultūrinės įvairovės darbuotojų sudėtyje įtaką inovatyvumui, bet ne kultūrinės įvairovės valdymą, o būtent įvairovės valdymas yra svarbus siekiant sumažinti dėl įvairovės kylančius iššūkius ir pasinaudojant teikiamomis galimybėmis bei naudomis.
Disertacijos tikslas – pagrįsti kultūrinės įvairovės valdymo ir organizacijos inovatyvumo sąsajas. Remiantis teorine analize buvo sudarytas kultūrinės įvairovės valdymo ir organizacijos inovatyvumo sąsajų modelis, kuris buvo patikrintas empirinio tyrimo metu. Buvo atliktas kokybinis tyrimas, pasirinkta kelių atvejų analizės strategija. Duomenys surinkti naudojant ekspertų interviu, internetinio turinio analizės ir interviu metodus. Duomenys analizuoti turinio analizės metodu, naudojant NVivo programinę įrangą.

Apie disertantę

2008–2012 m. Vilniaus universiteto Kauno fakultete Dovilė Balevičienė baigė bakalauro studijų programą Kultūros vadyba. 2021–2014 m. KTU įgijo Projektų vadybos magistro laipsnį. 2017 m.,  2018 m. ir 2020 m. disertantė gavo LMT doktorantams skirtą stipendiją už akademinius pasiekimus, o 2018 m. VU rektorius įteikė geriausios Kauno fakulteto dėstytojos apdovanojimą.

Mentorė ir projektų vadovė Dovilė Balevičienė nuo 2017 m. dėsto tarpkultūrinės vadybos pagrindus ir vadybą VU Kauno fakultete ir VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakultete.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku