rumunija1Birželio 26 – liepos 1 dienomis pirmosios pakopos Ekonomika ir vadyba bei antrosios pakopos Tarptautinio verslo vadyba(anglų kalba) studijų programų studentai Tadas Gatautis, Vaiva Ramanauskaitė, Ugnė Šimonėlytė, Iriowen Christopher ir Yaa Sarpomaa Benny Nyarko kartu su doc. dr. Ilona Kiaušiene ir doc. dr. Ingrida Šarkiūnaite dalyvavo Bukarešto Politehnica universiteto (Rumunija) vasaros stovykloje.

Sparčiai kintanti aplinka, su tvarumu susiję iššūkiai ir skaitmenizacijos procesai verčia nuolat domėtis naujovėmis ir plėtoti šiuolaikinius mokymo(si) įgūdžius, todėl stovyklos dalyviai diskutavo apie inovacijas, skaitmeninę darbo vietą, Verslas 4.0 tendencijas bei keitėsi gerąja patirtimi. 

VU KnF studentai dalijosi įspūdžiais apie vykusią vasaros stovyklą Rumunijoje. Bakalauro studijų programos Ekonomika ir vadyba studentė Vaiva Ramanauskaitė užtikrintai teigė, kad kelionė į Rumuniją buvo naudinga ir įsimintina: „Paskaitų metu sužinojome, kokių įgūdžių ir žinių reikia norint kurti inovatyvią, skaitmenizuotą ateitį bei būti jos dalimi. Turėjome galimybę išbandyti virtualios realybės technologijas, pamatyti naujausius, į rinką dar neišleistus produktus <…> taigi išvykoje ne tik įgijome žinių, kurios bus naudingos kuriant savo verslą bei tobulinant įgūdžius skaitmeniniame pasaulyje, bet ir turėjome laisvo laiko pramogoms.“ 

Magistro studijų programos Tarptautinio verslo vadyba (anglų kalba) studentė Iriowen Christopher džiaugėsi įgytomis žiniomis apie Verslo 4.0 tendencijas, dirbtinį intelektą ir skaitmeninį pasaulį. Studentė pabrėžė, kad dėstytojų iš Slovėnijos pristatymai apie rinkodarą buvo paveikūs. Iriowen Christopher mintims antrino bendrakursė Benny Nyarko Yaa Sarpomaa sakydama, kad įgijo naujų žinių ir kompetencijų. Tai padėjo pažvelgti į pasaulį kitomis akimis, suprasti, kokias beribes galimybes suteikia technologijos, o praktinė stovykloje vykusio seminaro dalis pakartojo dalijimosi žiniomis ir darbo komandoje esmę – pasiekti bendrą tikslą. Benny Nyarko Yaa Sarpomaa teigia: „Įgijau naujų žinių ir kompetencijų, džiaugiuosi, kad galėjau būti šios turiningos patirties dalimi <…> Paskutinis, bet ne mažiau svarbus aspektas, noriu pagirti organizatorius už puikiai atliktą darbą“. 

*Vasaros stovykla organizuota įgyvendinant projekto „Tarptautinio bendradarbiavimo iniciatyva, skatinantirumunija2 plėtoti studentų, dėstytojų ir darbo jėgos ateities mąstymo įgūdžius su tvarumu susijusiuose sektoriuose, kuriuos kelia Verslo 4.0 tendencijos, pasitelkiant verslo ir inžinerijos švietimo ir mokymo naujoves“ (angl. „Transnational cooperation initiative fostering developing forward thinking skills of students, teachers and workforce in sustainability-relevant sectors posed by Business 4.0 trends through innovation in Business & Engineering education and training“), kurį koordinuoja Bukarešto Politehnica universitetas (Rumunija) ir įgyvendina kartu su partneriais iš Italijos, Slovėnijos, Lietuvos ir Graikijos. 

Daugiau apie vykdomą projektą SMART skills 4.0: https://www.smartskills4.com/ 

Projekto numeris: 2020-1-RO01-KA203-080019 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku