Jurenienes vizitas titulinis copyPradedamas įgyvendinti Europos Sąjungos remiamas Erasmus (ERASMUS-EDU-2022-EMJM-DESIGN) projektas „Smurtas prieš moteris regionuose“ (ang. Rural Space and Violence Against Women) (CRETCHEU), kurio tikslas – parengti tarptautinę 2 metų magistro studijų programą. Programos metu bus tiriama ir išryškinami nuo smurto nukentėjusių moterų poreikiai bei pagalbos struktūros. Ji bus naudinga pagalbos specialistams, nevyriausybinių pagalbos organizacijų darbuotojams ir politikos formuotojams.

Šio projekto koordinatorius yra Santjago de Kompostelos universitetas (Ispanija), projekto partneriai: Vilniaus Universiteto Kauno fakultetas, Kalabrijos universitetas (Italija) ir Minho universitetas (Portugalija). Taip pat į projektą įsitraukė ir ne ES valstybių universitetai ar mokslo tyrimo centrai: Žaliojo Kyšulio universitetas (Cabo Verde), Valstybinis Paraibos Universitetas (Brazilija), Centro de Investigaciones Estudios Superiores y Antropología Social (Meksika) ir Bharathiaro universitetas (Indija).

Lapkričio 1–5 dienomis Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto profesorė dr. Virginija Jurėnienė dalyvavo pirmajame partnerių susitikime Santjago de Kompostelos universitete, susipažino su konsorciumo dalyviais ir aptarė projekto įgyvendinimo eigą bei numatė kuriamos studijų programos dėstomus dalykus.

Šio projekto ypatumas yra ne tik platus pasaulinis studijų kontekstas, kurį užtikrins keturių universitetų dėstytojų komandos. Partneriai džiaugiasi sugebėję pritraukti kolegas iš dar keturių universitetų, kurie ne tik atvyks į ES univesitetus ir ves seminarus dėstomuose dalykuose, bet ir priims studentus atlikti 6 mėn. praktiką jų valstybių pagalbos moterims nevyriausybinėse organizacijose. Kadangi problema – globali, todėl ir magistro programa aprėps pasaulinį situacijos mastą. Projekte numatyta, kad pirmieji yra visos studijų programos parengiamieji metai ir jos viešinimo pasauliniu mastu metai. Planuojama, kad studentų priėmimas į naują programą turėtų startuoti nuo 2024 metų rudens. Lietuvos dėstytojai darbą joje pradėtų 2025 m.

Pirmasis partnerių susitikimas vyko dalykiškoje ir draugiškoje aplinkoje, todėl prof. dr. V. Jurėnienė, kaip projekto koordinatorė VU Kauno fakultete, tiki šios aktualios magistro studijų programos sėkme ir, vos grįžusi iš komandiruotės, pasinėrė į numatytus atlikti darbus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku