LFR kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos studijos straipsnio iliustracijai

Vilniaus universiteto Kauno fakultete realizuojama tarpdalykinė studijų programa Lietuvių filologija ir reklama plečia studentų kompetencijų lauką, todėl nuo 2023 m. rudens semestro VU Kauno fakultete (KnF) pradedama vykdyti bakalauro studijų programos specializacija Lietuvių filologija ir reklama: kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos studijos. Ankstesniais metais sėkmingai startavusi specializacija Lietuvių filologija ir reklama: turinio kūrimas ir rinkodara patvirtino, kad šiuolaikinėje viešojoje erdvėje ypač svarbus gebėjimas kurti paveikų turinį ir išmanyti jo sklaidos ypatumus. Naujoji specializacija Lietuvių filologija ir reklama: kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos studijos orientuota į retorinių kompetencijų ugdymą – įtaigią ir efektyvią komunikaciją.  

 

Kadangi skaitmeninės medijos ir socialiniai tinklai šiuo metu yra dominuojantys komunikacijos kanalai, specializacijos dėmesio centre – skaitmeninė retorika. Programa skirta lavinti kūrybinio mąstymo įgūdžius, gebėjimus (de)konstruoti informacinę teksto struktūrą, perprasti paveikaus diskurso organizavimo principus, verbalinius ir vizualiuosius kodus.

 

Nauja specializacija apima ne tik pagrindinėje programoje dėstomus literatūros, kalbotyros, reklamos segmentus, bet ir skaitmeninės retorikos, kūrybiškumo teorines ir taikomąsias studijas. Siekiama parengti darbo rinkos poreikius atitinkančius profesionalus, suvokiančius būtinąsias retorinio poveikio sąlygas – veiksmingo skaitmeninio turinio kūrimo ypatumus. Studentams paskaitas skaitys ne tik kvalifikuoti Universiteto dėstytojai, bet ir vertingos patirties turintys skaitmeninio turinio kūrėjai, kritikai, rinkodaros specialistai. Studijuojantiems sudaromos dalinių studijų ir praktikos galimybės užsienio šalyse pagal ERASMUS+ ar kitas programas. Studijų programa turi išplėtotą socialinių partnerysčių ir praktikos institucijų tinklą, apimantį rinkodaros, ryšių su visuomene, komunikacijos, žiniasklaidos, leidybos, kultūros ir kt. sritis ir siūlantį praktikos veiklų įvairovę. 

 

Baigę šias unikalias studijas, profesionaliai išmanysite kalbos sistemą ir vartosenos ypatumus, literatūros tekstų ir kultūrinių kontekstų sąsajas, perprasite būtinąsias retorinio poveikio sąlygas, gebėsite kurti įtaigų skaitmeninį turinį. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku