2023.05.10 Cyber Battle of Nordic Baltic 2023 registrationCyber Battle of Nordic-Baltics kviečia informacinių sistemų mokytojus ir dėstytojus paskatinti savo ugdomus jaunuolius burtis į komandas ir dalyvauti etinio įsilaužimo varžybose šį rudenį. Šalia konkurso jaunimui didžiojo finalo dieną planuojama sudaryti susipažinimo, bendravimo, bendradarbiavimo ir mokymosi galimybę pedagogams, dėstytojams, politikos formuotojams ir kibernetinio švietimo entuziastams Cybercation – Nordic-Baltic Educators’ Forum („Kibernetizacija – Šiaurės ir Baltijos šalių pedagogų forumas“). Apie forumą daugiau skaitykite čia.

Cyber Battle of Nordic-Baltics 2023 yra didžiausias jaunimo etinio įsilaužimo renginys Šiaurės ir Baltijos šalių regione, kurio tikslas – plėtoti jaunimo ir švietimo įstaigų žinias apie kibernetinį saugumą. Konkursas organizuojamas bendradarbiaujant su kibernetinio saugumo ugdymo kompanija CTF Tech. Jo tikslas – praktiškai, realistiškai ir etiškai išmokyti kibernetinio saugumo pagrindų, siekiant pagerinti regiono kibernetinio saugumo įgūdžius ir taip padaryti jį stabilesnį ir saugesnį.

Mūšis vyks 2023 m. lapkričio 11 d. Tartu mieste, Estijoje, tačiau komandoms teks įveikti nacionalinį atrankos etapą rugsėjo 22–24 dienomis. Šiaurės ministrų tarybos biuras Estijoje apmokės geriausių kiekvienos šalies komandų kelionės išlaidas dalyvauti didžiajame finale. Organizatorių tinklalapyje apie konkursą skaitykite čia.

Kas gali dalyvauti?

  • Renginys skirtas 15-24 metų jaunuoliams, kurie domisi kibernetiniu pasauliu, tačiau neturi ankstesnės patirties šioje srityje.
  • Dalyvauti kviečiamos 3-5 narių komandos iš visų Šiaurės ir Baltijos šalių.
  • Šiais metais taip pat yra galimybė dalyvauti „tik merginų“ komandai. Jos turi tas pačias užduotis, bet varžosi su kitomis „tik mergaičių“ komandomis.

Registruoti savo komandą galite iki 2023 m. rugsėjo 17 d. čia.

Kada?

  • Rugsėjo 22-24 d. dvi dienas nuo 11 iki 15.30 (EET) Šiaurės ir Baltijos šalių komandoms vyks virtuali žinių stovykla su kibernetinės saugos ekspertais. Užsiėmimams pasibaigus dalyviai savarankiškai studijuoja papildomą medžiagą. O stovyklos pabaigoje vyks pusfinalio mūšis, kuriame bus renkamos geriausios nacionalinės komandos.
  • Finalinės geriausių komandų varžybos vyks lapkričio 11 d. Tartu, Estijoje.

Kodėl verta dalyvauti?

  • Dviejų dienų virtualioje stovykloje kibernetinio saugumo ekspertai suteiks pagrindinių šios srities žinių ir įgūdžių smagioje mokymosi aplinkoje.
  • Dalyviai įgis šių temų kibernetinio saugumo pagrindus: Linux, prievadų skenavimas, Metasploit, kibernetinis saugumas ir išmintis, steganografija, kriptografija, žiniatinklio ir saugumo pažeidžiamumai.
  • Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – dalyviai susipažins su įsilaužėlių mąstysena.

Praėjusių metų „Cyber Battle Nordic-Baltics 2022“ vaizdo siužetą galite peržiūrėti čia.

Pernai etinio įsilaužimo konkurse Cyber Battle of Nordic-Baltics 2022 Lietuvai atstovavo Vilniaus universiteto Kauno fakulteto bakalauro studijų programos „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“ antro kurso studentų komanda pavadinimu „ITGuys N‘Routers” ir mūšyje iškovojo 7 vietą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku