Untitled design 22Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos studentė Samanta Urbonienė: „Studijos praplėtė mano požiūrį į kalbą, supratau ir praktiškai įsitikinau, kiek daug pakeisti gali vos vienas žodis.“, - daugiau apie lietuvių filologiją ir reklamą kviečiame skaityti interviu su studente. 

Kaip ir kodėl pasirinkote būtent Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programą?

Jau nuo mažens buvau tikra, kad ateityje veiksiu ką nors, kas yra susiję su gimtąja kalba. Išgirdus puikius atsiliepimus apie šią studijų programą iš pažįstamų studentų, neliko jokių abejonių, kur studijuosiu.

Kokiais dalykais ar išskirtinumais labiausiai džiaugiatės savo studijų programoje?

Visų pirma, be galo nustebino dėstytojai - jie ne tik savo srities profesionalai, bet ir labai nuoširdūs žmonės, kuriantys draugišką, šiltą atmosferą. Tokioje aplinkoje gera studijuoti. Taip pat džiugina šios studijų programos įvairiapusiškumas. Mes ne tik kuriame tekstus, analizuojame literatūros kūrinius, giliname filologijos žinias, bet ir atliekame audiovizualinio vertimo užduotis. Įgyjame ir rinkodaros žinių, kurias pritaikome kurdami reklamas. Taigi nuobodu nebūna!

Kaip manote, koks žmogus turėtų studijuoti šioje programoje?

Besidomintis gimtąja kalba, literatūra ir nebijantis atskleisti savo kūrybiškumo.

Jums studijos jau bėga į pabaigą, ar kito požiūris į studijas per visus keturis metus bei į pačią specialybę? Galbūt atsiskleidė šios srities naujosios pusės?

Per šiuos metus suvokiau, koks reikšmingas yra kalbininkų darbas. Jie prisiima didelę atsakomybę už visuomenės ugdymą ir net žmogiškųjų vertybių puoselėjimą. Studijos praplėtė mano požiūrį į kalbą, supratau ir praktiškai įsitikinau, kiek daug pakeisti gali vos vienas žodis.

Ką patartum abiturientui, stovinčiam pasirinkimų kelyje?

Manau, geriausias patarimas - klausyti savo širdies! Atsakymai visada slypi mūsų viduje, net jei kartais to patys nesuvokiame. Reikia tik įsiklausyti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku