Untitled design 23„Įstojusi negalvojau, kad anglų kalboje yra tiek daug klodų, kad yra dar tiek daug dalykų, kurių apie šią kalbą nežinojau,“ – teigia Dovilė Jonikaitė, anglų ir kitos užsienio kalbos (švedų) studentė. Daugiau apie jos patirtis VU Kauno fakultete skaitykite interviu. 

Kuo ši studijų programa yra išskirtinė ir kodėl pasirinkote būtent ją? 

 Ši studijų programa yra išskirtinė tuo, kad joje galima mokytis ne tik švedų, bet ir anglų kalbą. Nuo mažens gyvenu Kaune, todėl norėjau čia studijuoti, o VU KnF buvo tam puiki vieta.  

Kokiomis savybėmis turi išsiskirti žmogus studijuojanti šioje programoje?  

Manau, kad kantrumu, kruopštumu ir noru nuolat išmokti kažko naujo bei plėsti žinias.  

Kuri kalba – anglų ar švedų Jums asmeniškai atrodo įdomesnė ar perspektyvesnė? Kodėl?  

Švedų. Ši kalba man labai patinka ir yra be galo įdomi. Manau, kad abi kalbos – tiek švedų, tiek anglų – yra gana perspektyvios, o labiau patinka švedų, nes tai yra nauja kalba mano gyvenime, ir apskritai – šios šalies kultūra mane labai žavi.  

Koks Jūsų svajonių darbas?  

Dar tiksliai nesu apsisprendusi, tačiau labai norėčiau gyventi ir dirbti Švedijoje.  

Kokių gerųjų patirčių galite papasakoti iš savo studijų proceso? Kaip keitėsi požiūris į studijas ir specialybę per trejus metus? 

Studijų procese nustebau patyrusi anglų kalbos studijų gelmes. Nežinojau, kad kalbą galima tirti tokiais skirtingais aspektais. Labai smagu, kad įstojusi į šį universitetą ir neturėdama jokių švedų kalbos pagrindų, po trijų metų jau galiu skaityti mokslinius straipsnius ir žiūrėti švedų filmus, o svarbiausia – susikalbėti su draugais Švedijoje. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku