dilijonaite_women_4cyber.jpgVilniaus universiteto Kauno fakultetas ir Women4Cyber Lietuvoje* jau pernai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Puoselėjant bendrą tikslą – dalintis savo patirtimi ir ekspertinėmis žiniomis su kitais bendruomenės nariais, didinti susidomėjimą kibernetinio saugumo sritimi ir diskutuoti kibernetinio saugumo klausimais, Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto asistentė dr. Renata Danielienė bakalauro studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga (anglų k.) dalyko „Informacinės saugos vadyba ir rizikos valdymas“ programoje surengė susitikimą su Women4Cyber Lietuva nare Aušra Dilijonaite.

Aušra Dilijonaitė – fintech įmonės CISO (chief information security officer), patyrusi kibernetinio saugumo ir rizikos profesionalė, mentorė ir knygos „Digital forensics“ (apie skaitmeninę kriminalistiką) bendraautorė. Paskaitoje „Kibernetinės saugos rizikų valdymas: naudingi patarimai ir pavyzdžiai“ ji dalinosi savo patirtimi ir pavyzdžiais, kas svarbu kuriant rizikos valdymo programas, organizuojant procesus bei atliekant įvairių tipų rizikos vertinimus, įskaitant visos organizacijos, debesijos servisų, kritinės infrastruktūros, IT sistemų ir programų.

“Džiugina patraukliai ir su realia profesine patirtimi pravesta paskaita mūsų studentams. Išgirdome daug įdomių dalykų iš praktinės pusės, kurie padeda veiksmingai spręsti kibernetinio saugumo iššūkius,” – sakė dr. Renata Danielienė. Pasak jos, toks bendradarbiavimo būdas su socialiniais partneriais padeda paskaitose sujungti teorines žinias ir gerąją praktiką, o programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga studentai gali įsivertinti savo kompetencijų svarbą rinkoje.

„Niekas nėra per didelis ar per mažas būti taikiniu arba sprendimo dalimi," – teigia A. Dilijonaitė. Pasak jos, ypatingai svarbu mokyti nuo pačių mažiausių, rodyti pavyzdį artimoje aplinkoje. O norint įgyti visuomenės atsparumą kibernetinėms atakoms, būtų tikslinga nuolat edukuoti žmones. „Ne kiekvienas turi būti saugumo ekspertu, bet visi gali išmokti saugiau elgtis,“ – sako ji ir su šypsena primena, kad teigiamas elgesys yra užkrečiamas.

Vilniaus Universiteto Kauno fakultetas kasmet organizuoja virtualias tarptautines kibernetinio saugumo varžybas „VU CYBERTHON“ skirtas moksleiviams, studentams ir kibernetinio saugumo ekspertams. Šiemet jam skirtoje kibernetinio saugumo konferencijoje buvo pristatomi aukštojo mokslo įstaigų tyrimai, verslo sukurti sprendimai ir ekspertinės institucijų žinios. Ten dalyvavusios A. Dilijonaitės pranešimą rasite ČIA. 

*Women4Cyber yra ne pelno siekiantis privatus Europos fondas, kurio tikslas - skatinti ir remti moterų susidomėjimą kibernetinio saugumo sritimi. Lietuvos skyrius vienija kelias dešimtis narių.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku