WEB culture and creativity text Dimitra copy

15-ojoje tarptautinėje konferencijoje „Kultūra ir kūrybiškumas“ docentė Dimitra Kanellopoulou (Nacionalinis Atėnų technikos universitetas, Graikija) daljasi savo miestų planavimo ir gyventojų geografijos tyrimų patirtimi. Kultūros ir kūrybiškumo temos suteikia galimybę sutelkti skirtingų sričių mokslininkus ir specialistus praktikus. Kaip mokslininkei, kuri tyrinėja viešąsias erdves ir turizmo klausimus, jai įdomu dalyvauti šiuose debatuose, nes, jos nuomone, didžioji diskusijos apie kultūrą ir kūrybiškumą dalis reiškiasi kaip apčiuopiama išraiškos erdvė – miesto erdvė, sukurta kelių politinių ir socialinių jėgų, bet taip pat veikiama ir formuojama kultūros dinamikos. Docentė tvirtai įsitikinusi, kad diskusijos šia tema turėtų apimti ir praktinius tyrimus apie tai, kaip žmonės gyvena savo kasdienėje aplinkoje, investuoja į viešąsias erdves, suvokia miesto gyvenimą ir pan. Būtina kvestionuoti po 2000 m. įvykusių pokyčių poveikį ir pabrėžti ryšio tarp aplinkos krizės ir sparčios urbanizacijos svarbą.

Nuo 2019 m. Dimitra Kanellopoulou eina docentės pareigas Paryžiaus architektūros mokykloje (pranc. L’École nationale supérieure d’architecture Paris-Malaquais). Savo moksliniuose tyrimuose ji nagrinėja miesto judumo, viešųjų erdvių, minkštojo mobilumo ir turizmo problemas, su kuriomis susiduriama teritorijų planavime. Mokslininkė šiai sričiai tirti taiko tiek kiekybinius, tiek kokybinius metodus ir įvairias perspektyvas (ekonomines, sociologines, psichologines). Jos paskaitos apima miestų planavimo teorijos, miesto turizmo ir praktinių darbų metodikos temas. Ji yra miesto architektūros mokslinių tyrimų laboratorijos (pranc. Architectures Ambiances Urbanités) Prancūzijoje tyrimų grupės CRESSON narė. 2022 m. ji ėjo vizituojančios profesorės pareigas Milano politechnikos universitetete (it. Politecnico di Milano), kuriame koordinavo mokymus „Šiuolaikiniai miestai“.

Interviu su Nacionalinio Atėnų technikos universiteto docente Dimitra Kanellopoulou skaitykite čia.

Daugiau informacijos apie konferenciją ieškokite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku