cyber agent webDidžioji dalis mažo ir vidutinio dydžio įmonių aktyviai naudojasi informacinėmis technologijomis. Dažna tendencija – informacinis verslo pažeidžiamumas kibernetinėms atakoms, sąlygojantis finansinius nuostolius bei reputacijos žalą. Tai nulemia nepakankamos kibernetinio saugumo priemonės, darbuotojų stygius arba turimų darbuotojų kvalifikacijos trūkumas ir kitos kibernetinio atsparumo problemos.


Atsižvelgdamas į augantį kibernetinio saugumo priemonių poreikį, Vilniaus universitetas, kartu su partneriais iš septynių Europos šalių, įgyvendina 3 m. trukmės projektą CyberAgent.


Pagrindinis CyberAgent projekto tikslas – sukurti platformą, skirtą kibernetinio saugumo ir verslumo žinioms bei įgūdžiams ugdyti. Tikslinė projekto auditorija – mažų ir vidutinių organizacijų darbuotojai, aukštosios mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos, galinčios pritaikyti mokymų medžiagą savo veikloje.

Projekto metu numatyta atlikti tyrimą, kurio pagrindu bus kuriama mokymo medžiaga, skirta profesinių ir aukštųjų mokyklų studentams. Kvalifikaciją pagal šią programą galės kelti mažų ir privačių organizacijų darbuotojai, išskirtinis dėmesys skiriamas moterų įsitraukimui. Projektas taip pat skatinama bendradarbiavimą ir dalijimąsi gerąja patirtimi apie kibernetinio saugumo praktiką tarp aukštųjų mokyklų, profesinio mokymo paslaugų teikėjų, mažų bei vidutinių įmonių bei organizacijų.

CyberAgent projektas prasidėjo š. m. liepos mėnesį ir buvo vykdomas nuotolinio organizavimo būdu. Spalio 3–4 d. visų projekto partnerių atstovai susirinko į Vilniaus universiteto Kauno fakultetą, kur buvo aptartos artimiausios turinio kūrimo veiklos, užsibrėžtų tikslų įgyvendinimas, projekto sklaida, kibernetinio saugumo problemų iššūkiai ir daugelis kitų projekto veiklų.

20231004 101214CyberAgent projektas remiamas pagal Erasmus+ programą. Projekto konsorciumą sudaro šios organizacijos, atstovaujančios aukštojo mokslo, profesinio mokymo įstaigų, ne pelno siekiančių organizacijų ir verslo įmonių sektorius:
• Vilniaus universitete (Lietuva)
• Liceul Tehnologic, “Grigore C. Moisil” Buzau (Rumunija)
• Women4Cyber Mari Kert - Saint Aubyn Foundation (Belgija)
• Ecosistemas Virtuales Y Modulares SL (Ispanija)
• Prios Kompetanse AS (Norvegija)
• Teknopark Istanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Turkija)
• Hackeru Polska Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Lenkija)
• Olemisen Balanssia Ry (Suomija)

Projekto koordinatorius – Vilniaus universiteto Kauno fakultetas.
Projekto vadovė dr. Renata Danielienė, Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas.

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos švietimo ir kultūros vykdomosios įstaigos (EACEA) požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei EACEA negali būti laikoma už juos atsakinga.


CyberAgent Team

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku