julija karaliunaiteĮ pasimatymą vasario 26 d. 16.30 val. Žalčio menėje Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (Muitinės g. 14, Kaune) operos solistę dr. Juliją Karaliūnaitę pakvietė „Kūrybos inkubatorius“. Jo iniciatyva šiame fakultete (VU KHF) rengiamas susitikimų  su charizmatiškomis asmenybėmis ciklas „Pasimatymas su...“ –  kiekvieną mėnesį  neformalioje aplinkoje bendraujama su išskirtine asmenybe.

Dainininkės J. Karaliūnaitės karjera prasidėjo nuo Vilniaus universiteto choro „Virgo“ (vadovė R. Gelgotienė). Paklausiusi choro vadovės patarimo ji įstojo ir sėkmingai baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Šiuo metu Juliją, kuri yra ne vieno vokalinio konkurso laureatė ir vis dar tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose  (P. de Napoli, Italijoje ir kt.), konsultuoja Lietuvos operos ir baleto teatro solistas Liudas Norvaiša.

Julija Karaliūnaitė – vis ryškiau šviečianti Lietuvos operos žvaigždė. Gegužės mėnesį jos laukia vienas iš pagrindinių vaidmenų – Mozete G. Puccini operoje „Bohema“, o ne per seniausiai dainininkė buvo pakviesta atlikti Pousette vaidmenį J. Massenet operoje „Manon“.

Julija Karaliūnaitė dainuoja ne tik operos scenoje, bet ir dalyvauja ansamblio „Vokalinis instrumentinis trio“, kurį subūrė trys profesionalios muzikės, koncertinėje, socialinėje ir edukacinėje veikloje. Kokį vaidmenį jame atlieka, pasimatymo metu papasakos pati Julija.

Atskiro dėmesio vertas unikalus faktas  operos solistės Julijos Karaliūnaitės biografijoje – ji yra ir matematikos mokslų daktarė, aukštosios matematikos dėstytoja. Kas gi toji Julija Karaliūnaitė iš tikrųjų? Kokia jos gyvenimo deklaracija? Pasimatymo suJulija Karaliūnaite organizatoriai žada praskleisti jos kūrybos ir gyvenimo paslaptis. Susidomėjusių laukia ne tik atviras pokalbis prie apvalaus stalo, bet ir nuostabaus balso atliekama muzika.

Kas?: Pasimatymas su operos soliste, matematikos mokslų daktare Julija Karaliūnaite.

Kada?: 2016 m. vasario 26 d. 16.30 val.

Kur?: Žalčio menėje (4 korp.), Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (Muitinės g. 14, Kaunas).

Daugiau informacijos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku