helsinkio sindromas2017 m. lapkričio 9 dieną (ketvirtadienį) 13.45 val. VU Kauno fakultete (X aud., Muitinės g. 12, VU KnF IV korp., I a.). vyks Linos Buividavičiūtės pirmosios knygos „Helsinkio sindromas“ pristatymas.

Literatūros kritikė ir poetė Lina Buividavičiūtė – ištikima VU Kauno fakultetui: čia baigė lietuvių filologijos ir reklamos bakalauro, lietuvių literatūros magistro ir doktorantūros studijas. „Helsinkio sindromas“ – pirmoji autorės knyga. Joje – drąsūs, provokuojantys, vietomis net šokiruojantys eilėraščiai. Jie nepaliks abejingų ar drungnų – arba norėsis stumti šalin, arba, priešingai, atlieps skaitančiojo gyvenamąjį pasaulį. Lietuvių poezijos lauke niekas dar taip nerašė – konstatuoja autorė. Ir ne tik ji. Kaip teigia knygos redaktorius Viktoras Rudžianskas: „...autorės lyrika panaši į ledus nešančią upę, kaip pavasarinė vandens stichija, rodosi, išplaus krantus, pakeis senvagės vietą ir visa, kas pateko į vandenį bus nuplukdyta nežinia kur. Linos Buividavičiūtės poezijoje apstu netikėtų sugretinimų, kultūrinių ir mitologinių bei teologinių asociacijų, kurios neretai perauga į provokacijas. Tad visai natūralu, kad jos žodyne archetipai šliejasi prie slengo, ironija perauga į groteską, o tai, ką banaliai derėtų vadinti jaunatvišku maksimalizmu, ne taip jau retai deformuojasi į neurotines būsenas“.

Knygos pristatymą moderuos Ieva Vitkauskaitė.

Kviečiame dayvauti!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku