436236988 817187847101422 4447686347733385936 nMinint 445-ąjį Vilniaus universiteto (VU) gimtadienį trečiąjį kartą surengtas mokslo komunikacijos konkursas „Mokslo sprintas“. Kauno fakultetui atstovavo Audiovizualinio vertimo studijų programos komanda pavadinimu „Vaiko žvilgsnis“. Prof. dr. Danguolė Satkauskaitė ir Audiovizualinio vertimo 4 kurso studentė Gabija Žvinytė pristatė tyrimą „Kur telkiamas vaikų dėmesys žiūrint dubliuotą animaciją?“.

Temą šmaikščiu pavadinimu „Užrašai: versti negalima palikti“ komunikacijos konkurse pristačiusios fakulteto atstovės džiaugiasi galimybe gyvai išgirsti kitų dalyvių pasirodymus. Pasirodymai nustebimo turinių gilumu ir kūrybiško pateikimo formų įvairove. Šių metų pristatymų temų spektras buvo itin platus, pristatyti tyrimai apie mikrogravitacinę aplinką ritonoviro kristalų auginimui, bičių nuodų naudą, dirbtinį intelektą, metaforas edukacijoje ir kt. Šiais metais „Mokslo sprinto“ konkurse dalyvavo ir Vilniaus licėjaus vienuoliktokas Jokūbas Kojelis, kuris su VU Gyvybės mokslų centro lektore Audrone Meldžiukiene pristatė naują žvilgsnį į tradicinę mediciną.

„Įspūdžiai dar neatslūgo. Buvo daug įdomių ir tikrai įsimintinų pranešimų. Kaip žiūrovei man patiko pristatymų formatas, tačiau kaip dalyvei tai buvo didelis iššūkis – nelengva į vos kelias minutes sutalpinti visą norimą informaciją, – sako VU Kauno fakulteto studentė Gabija Žvinytė. – Renginys vyko gana neformalioje aplinkoje, tad tai šiek tiek nuslopino jaudulį, kurio tikrai netrūko.“ Gabija pasakoja, kad jaudulį ramino dėstytojos palaikymas, repeticijos ir kruopštus pasiruošimas.

436235263 817185840434956 7554482845563112102 nKauno fakulteto atstovės sutinka su kolegų nuomone, kad viena iš žaviausių šio konkurso dalių yra dėstytojo ir studento darbas komandoje. Laisvė idėjoms tapo iššūkiu ieškant geriausio sprendimo, o išskirtinis formatas privertė pasitelkti kūrybiškumą. Audiovizualinio vertimo studijų programos komanda įsitikino, kad toks renginys – puikus išbandymas ne vien sau, bet ir tyrimo temai, mat auditorijos reakcijos greit parodo, ar aplinkiniams įdomu tai, kas tyrinėjama.

Šiemet konkurse varžėsi trylika komandų, sudarytų iš dėstytojų ir studentų. Komandos turėjo per tris minutes pristatyti savo tyrimą ar mokslinę idėją. Buvo vertinamas dalyvių pristatymo aktualumas, mokslinis tikslumas, pranešimo aiškumas ir sugebėjimas apie mokslą kalbėti linksmai.

Pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė: doc. dr. Andrejus Suchomlinovas iš VU Medicinos fakulteto Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros, Augustė Nomeikaitė, Filosofijos fakulteto doktorantė, praėjusiais metais vykusio „Mokslo sprinto“ nugalėtoja su dėstytoja dr. Odeta Geležėlyte, LRT.lt portalo skilties „Mokslas ir IT“ žurnalistė ir redaktorė Elizabet Beržanskytė ir trečius metus konkursą remiančio partnerio „Thermo Fisher Scientific“ vyriausiasis gamybos vadovas Artiomas Akatovas.

Plačiau apie renginį skaitykite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku