Aurelija Simonaityte VU KNF SA Foto Andrius Lindzius WEBVilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakultete (VU SA KNF) atskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje buvo įvertinti 2023/2024 metų darbai ir išsirinkta nauja pirmininkė. Atsakomybė vėl tenka bakalauro studijų programos Lietuvių filologija ir reklama studentei.

„Džiaugiuosi, kad esate atsakingai smalsūs“, – šifruodamas SA pavadinimą juokavo VU KNF dekanas doc. dr. Giedrius Romeika. Jis įsitikinęs, kad atsakingas smalsumas yra ypač svarbus siekiant prasmingai išnaudoti studijų laiką ir galimybes. To jis ir palinkėjo studentams (-ėms) – naudotis galimybėmis ir žvelgti plačiau. Dekanas dėkojo studentams (-ėms) už jų nepamainomą indėlį siekiant tobulinti fakulteto studijų procesus ir augantį jų įsitraukimą į fakulteto strateginių tikslų įgyvendinimą.

Ataskaitinei-rinkiminei konferencijai vadovavo VU SA atstovų koordinatorius Simonas Granskas, sekretoriavo Ernestas Žiogas, balsų komisijos nariais (-ėmis) tapo Rokas Stankūnas, Solveiga Pacevičiūtė ir Orinta Kasparavičiūtė.

Susirinkusieji išklausė VU SA KNF pirmininko Tito Repšio ir jo komandos veiklos ataskaitos. Akcentuotas pagrindinis praėjusių metų studentų atstovybės tikslas – studentų (-čių) atstovavimas. Mažesnių ir didesnių tikslų siekta įvairiuose Vilniaus universiteto padaliniuose. Įspūdinga pažanga pasiekta buriant bendruomenę, stiprinant bendruomeninius ryšius ir organizuojant veiklas fakultete. „Ypač džiugina sklandus bendradarbiavimas su administracija. Siekiame panašių tikslų, tad sinergija itin svarbi“, – apie glaudesnį ryšį įgyvendinant tokias veiklas kaip „Pirmakursių integracijos savaitė“, „Studentas vienai dienai“ ir kt. sako VU SA KNF pirmininkas Titas Repšys. Pasak jo, įkurta VU KNF vaikinų krepšinio komanda sustiprino ne tik žaidėjų, bet ir fanų bendruomeniškumą, o bendradarbiavimas su „Kauno fotodraugija“ ir numatytas pokalbis dėl teatro užsiėmimų kūrimo su režisieriumi Mindaugu Naudžiūnu yra svarbūs žingsniai skatinant studentų kūrybinę saviraišką.

Bendru narių sutarimu išsirinkta nauja VU SA KNF pirmininkė Austėja Simonaitytė. Lietuvių filologijos ir reklamos 1 kurso studentė atstovybės veikla susidomėjo dar rugsėjį. Prisijungusi prie studentų atstovybės veikė organizacinėje ir komunikacijos srityse. Ji ketina tęsti darbus ir atstovauti studentams (-ėms) VU SA ir VU KNF studijų programų komitetuose ir kitose darbo grupėse, atsižvelgdama į bakalauro, magistro ir doktorantūros studentų (-čių) poreikius bei nuomonę. „Viena iš prioritetinių sričių – didinti bendruomenės įsitraukimą į vykstančias neformalias veiklas siekiant visapusiško studijuojančiųjų pasitenkinimo ne tik studijų kokybe, bet ir įsitraukimu į universiteto gyvenimą taip mažinant atkrintančių ir didinant pasirenkančių magistrantūrą studentų skaičių“, – sako ji. Dar vienas svarbus tikslas – VU KNF ir VU SA dariniuose skatinti studentų (-čių) grįžtamąjį ryšį, kuris padės tikslingai spręsti KNF studentų (-čių) problemas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku