Artėjant gražiausioms metų šventėms, norisi dalintis ne tik džiaugsmu, gerumu, ramybe, bet ir patirtimi. Dar maloniau, kai mintimis apie savo veiklą gali pasidalinti institucijoje, į kurią visuomet gera sugrįžti – VU KHF.

Gruodžio 13 d., pirmadienį, susitikau su VU KHF Lietuvių filologijos katedros dėstytojais ir studentais. Seminare papasakojau apie kalbos tvarkytojo ir viešųjų ryšių atstovo funkcijas valstybinėje institucijoje, pateikdama konkrečių pavyzdžių apie savo darbą Birštono savivaldybėje. Būsimas koleges supažindinau su savo, kaip kalbos tvarkytojos savivaldybėje, atsakomybėmis ir funkcijomis: įgyvendinti Valstybinę (perduotą savivaldybėms) valstybinės kalbos kontrolės funkciją, užtikrinti valstybinės kalbos politikos, kaip vienos svarbiausių Valstybės bendrosios politikos dalies, tikslų ir uždavinių įgyvendinimą; kontroliuoti ir reglamentuoti Valstybinės kalbos įstatymo, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų ir kitų norminių teisės aktų įgyvendinimą savivaldybėje; teikti konsultacijas savivaldybės įstaigoms, organizacijoms, bendruomenėms; tikrinti viešuosius užrašus, iškabas, reklamas, interneto svetainių tekstus. Taip pat papasakojau apie viešųjų ryšių atstovo pareigas, funkcijas, darbą. Studentams buvo įdomu sužinoti apie tai, kaip yra rengiamos ir įgyvendinamos viešinimo strategijos, rašomi ir platinami pranešimai spaudai, organizuojamos akcijos, renginiai, kaip vyksta komunikacija socialinėse medijose. Pasidalinau ir savo mintimis apie komandinį darbą, kuriant Birštono kurorto komunikacijos pagrindus (kurorto logotipą, šūkį, filosofiją), apie tai, kaip sekasi bendrauti su žiniasklaidos atstovais, ko reikia, kad galėtum tinkamai atstovauti institucijai įvairiuose renginiuose.

Tikiuosi, kad seminaras buvo naudingas ir įdomus studentams ir ateityje dar ne kartą susitiksime padiskutuoti apie kalbos politiką, valstybinės kalbos planavimo dalykus, kartu atliksime praktines užduotis, susijusias su komunikacija, rinkodara, pasidalinsime mintimis apie naujausias viešųjų ryšių tendencijas bei kūrybinius procesus.

Rimantė Kurkauskaitė

Birštono savivaldybės administracijos

Vyriausioji kalbos tvarkytoja ir atstovė spaudai

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku