culture and creativity vuXII Tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Kultūra ir kūrybiškumas“/International Conference on Culture and Creativity (ICCC), kurią po metų pertraukos lapkričio 17-18 dienomis Vilniaus universitete Kaune surengė Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto nariai, pranešimus skaitė svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Anglijos, Pietų Korėjos, Bosnijos ir Hercogovinos. Dviejose konferencijos sesijose buvo nagrinėjamos kultūros sektoriaus ir kūrybiškumo problemos. http://www.knf.vu.lt/aktualijos/221-renginiai/1945-the-12th-international-conference-on-culture-and-creativity

Konferencijoje dalyvavo ilgametę tarptautinę patirtį turintys kultūros ekspertai, kurie į VU Kauno fakultetą atvyko prof. dr. Virginijos Jurėnienės ir doc. dr. Aistės Urbonienės pakviesti. Renginio   organizavimo ir koordinavimo rūpesčiais su jomis dalinosi doktorantai lekt. Martynas Radzevičius ir  lekt. Dovilė Jankevičiūtė.Konferenciją atidarė ir sveikinimo žodį tarė VU KnF Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto profesorė Virginija Jurėnienė ir prodekanas infrastruktūrai ir plėtrai doc. dr. Saulius Masteika.

culture and creativity 2017Vienas iš pagrindinių konferencijos pranešėjų dr. Tom Fleming (Didžioji Britanija) pristatė valdžios dalyvavimą miestų kultūroje ir kūrybišką ekonomiką. Pateikęs Lisabonos, Espoo, Nantes, Porto, Bergeno ir Melburno pavyzdžius jis aptarė devynis miestų įsipareigojimus kultūros plėtrai. Pabrėžė, kad kultūra paveldo srityje, darbo aplinkoje ir kūrybinėse industrijose skatina įvairius turizmo bei produktų kūrimo procesus. Pranešėja prof. Dorota Siemieniecka iš Nikolajaus Koperniko universiteto (Lenkija) remdamasi vaizdžiais ir realiais pavyzdžiais analizavo kūrybiškumą internete.

Pasak prof. V. Jurėnienės, ši tarptautinė konferencija buvo naudinga ne tik dėl įgaunamos mokslinės ir ekspertinės patirties, bet ir dėl ryšių su tarptautiniais kultūros ekspertais plėtros, mokslo ir praktikos galimybių Pietų Korėjoje kūrimo,  taip pat  dėl bendradarbiavimo nagrinėjant projektui „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ aktualius klausimus. Vertindamas šios konferencijos naudą dr. Tom Fleming pabrėžė, kad naudinga ir kokybiška ji buvo dėl kritiškos energijos ir įdomių pranešimų,  o galimybė dalyvauti diskusijoje apie Europos kultūros sostinės projektus jį labiausiai pradžiugino. Konferencijos pabaigoje vyko  Europos kultūros sostinių įvertinimo komiteto narės prof. Cristinos Farinha iš Portugalijos, Europos kultūros sostinių patarėjo dr. Tom Fleming iš Jungtinės Karalystės, „Kaunas – Europos kultūros sostinė‘2022“ meno vadovės prof. Virginijos Vitkienės ir VU Kauno fakulteto lektoriaus Martyno Radzevičiaus diskusija. Joje buvo aptariama Europos kultūros sostinės titulo svarba, nagrinėjami Europos kultūros sostinės projektų tikslai ir projekto „Kaunas –  Europos kultūros sostinė 2022“ ilgalaikė plėtra, galimybės ir programa.

Rusnė Jankūnaitė,

Meno vadybos I k. magistrantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku