2014 vukhf iesko matematikuInformatikos katedros docentas dr. Vytautas Rudžionis atstovavo fakultetui Lietuvos jaunųjų matematikų konkurse „Žiburys“, kuris 2014 m. lapkričio 27 d. vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijoje. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Informatikos katedra yra viena iš šio jau kelintus metus iš eilės rengiamo mokinių konkurso organizatorių.

Šiais metais konkurse dalyvavo visas būrys mokinių ne tik iš Prienų, bet ir iš Kauno, Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rajonų gimnazijų.  Jaunieji matematikai varžėsi tarpusavyje dėl rėmėjų įsteigtų apdovanojimų ir prizų.

Vyriausiųjų (ketvirtokų arba 12 klasės) grupėje daugiausiai taškų surinko ir konkurso nugalėtoju tapo Karolis Barauskas iš Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos (mokytoja Roma Greičiūtė). Jam buvo įteiktas pagrindinis šiemet VU KHF įsteigtas prizas – 1000 lt vienkartinė stipendija studijoms Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. Visi konkurso dalyviai, laimėję I –III vietas savo grupėse (1, 2, 3 ir 4 klasių) buvo apdovanoti   Vilniaus universiteto Kaune dovanėlėmis.

Išsprendę konkurso užduotis mokiniai gausiai susirinko į VU Kauno humanitarinio fakulteto Informatikos katedros doc. dr. Vytauto Rudžionio paskaitą „Ateities kompiuteris“. Kitoje paskaitoje „Studentų žinios: ko trūksta šiuolaikiniams studentams“ su konkursantus rengusiais mokytojais docentas V. Rudžionis pasidalino savo mintimis ir pastebėjimais apie dabartinius studentus ir jų įgūdžius bei gebėjimus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku