Lietuvių filologiją ir reklamą trečiame kurse studijuojančią Kamilę Kleivaitę kalbina jos kolegė Agnietė Gedrimaitė (II k.). Merginos įsitikusios, kad šiuolaikiniam žmogui ypatingai svarbu neužstrigti besisukančiame darbų rate ir prisiminti, jog tikroji vertybė – santykiai su šalia esančiais žmonėmis.

 K – oks Tavo požiūris į gyvenimą?
Gyvenimas – didžiulė dovana kiekvienam. Tiesa, tik nuo mūsų pačių priklauso, ar pakankamai vertinsim ją. Stengiuosi būti dėkinga kasdien ir išnaudoti visas įmanomas galimybes!

A – trodo, kad esi labai veikli, meniška ir kūrybinga asmenybė.
Iš tiesų, laimingiausia jaučiuosi užsiimdama daugybe veiklų. Tuomet ir poilsis kitoks – užtarnautas... Matyt, taip yra todėl, jog visus savo darbus ir mokslus tiesiog dievinu. O dėl kūrybiškumo galėčiau pridurti, jog tai yra užkoduota mano genuose (iš tėvelių). Ir iš tiesų, niekada nebūčiau savęs įsivaizdavusi tiksliųjų mokslų studijose vien dėl savo meninio polėkio. Na, o kuriant tekstus, interpretuojant juos bei darbuojantis su reklama ši mano savybė, manau, yra ir bus tik privalumas.

M – eno sritys, kuriose galėtum save realizuoti?
Šokis ir literatūra. Šokau aštuonerius metus ir tik visai neseniai ši veikla pasistūmėjo į šalį dėl kitų darbų. Na, o dėl literatūros filologei turbūt nė nereikia nieko pridurti? (Šypteli).

I – ndividualumas. Ką manai apie tai?
Visi mes individualūs, visi skirtingi ir ši mintis mane be proto žavi. Kiek daug įdomių žmonių dar sutiksiu gyvenime!

L – aisvalaikis (mėgstama veikla) ir studijos. Ar pavyksta suderinti šiuos abu dalykus? Jei taip, kokia strategija vadovaujiesi?                   
O jei studijos yra mėgstama veikla? (Šypteli) Iš tiesų, galima puikiai viską suderinti, reikia tik noro. Mano strategija labai paprasta – mėgstu planuoti visus dienos darbus valandomis ir juos užsirašyti, nes taip lengviau nenuklysti nuo plano ir palikti laiko laisvalaikiui.

Ė – jimas link savojo tikslo. Ar turi užsibrėžusi kokį nors svarbų tikslą savo gyvenime?    
Turiu užsibrėžtų tikslų ir ne vieną. Nebūna dienos, kad apie juos nepagalvočiau. Kas mes būtume be svajonių? Tik sakoma, kad apie jas nereikia daug ir garsiai kalbėti... Neišsipildys.

K – okiomis vertybėmis turėtų vadovautis šiuolaikinis žmogus? 
Manau, jog šiuolaikiniam žmogui ypatingai svarbu neužstrigti besisukančiame darbų rate ir prisiminti, kadtikroji vertybė visada buvo ir bus santykiai su šalia esančiais mylimais žmonėmis.

L – abiausiai Tau patinkanti frazė, kuri galėtų būti Tavo gyvenimo credo?  
„Nuostabu yra tai, kad niekam nereikia laukti nei minutės, jei norime pakeisti pasaulį.“ (Anne Frank). Ir pradėti reikėtų nuo savo pasaulio.

E – si patenkinta, kad studijuoji VU KnF? Ar tenkina mokslo kokybė? Dėstytojų kompetentingumas?
Dažnai kartoju, kad dabar neįsivaizduočiau savęs kitoje vietoje... Mūsų nedidelio fakulteto autentiškumas, jaukumas ir bendruomeniškumas mane ypatingai žavi, taip pat, kaip ir gaunamos žinios. O apie geresnius dėstytojus negalėčiau nė pagalvoti ir kalbu visiškai nuoširdžiai. Esu labai laiminga ir didžiuojuosi pasirinkusi studijas VU KnF!

I – š visų VU KnF siūlomų studijų programų Tu pasirinkai būtent lietuvių filologiją ir reklamą? Kodėl?
Kartais pajuokauju, kad pirmoji mano meilė – lietuvių kalba. Nuo pat pradinės mokyklos laikų lietuvių kalbos pamokos buvo mano mėgstamiausios. Rašymas, interpretavimas, literatūra buvo mano stiprioji pusė ir būtent tai lėmė mano pasirinkimą, kuriuo dabar esu visiškai patenkinta. Esu ten, kur ir turiu būti. Na, o reklama suteikia papildomą naudą šias bakalauro studijas pasirinkusiems studentams, kurie baigę studijas puikiai nusimano ne tik apie lietuvių kalbą, bet ir apie reklaminių tekstų, vaizdinės reklamos kūrimą.

V – eikla, renginiai organizuojami VU KnF ar fakulteto Studentų atstovybės. Kokius renginius žinai? Ar Tau jie patinka? Ar pati juose dalyvauji?  
Žinau nemažai VU KnF SA rengiamų puikių renginių. Tarp jų – pirmakursių stovykla, „Nulių šou“, pirmakursių krikštynos, Kalėdinis vakaras, Tolerancijos diena, intelektualūs komandiniai žaidimai – protmūšiai... Tačiau didžiausią įspūdį man paliko ir kiekvienais metais vis palieka nuostabus renginys „Sielų upė“. Tai Visų Šventųjų dieną rengiama akcija, kurios metu Kauno centre nutiesiamas žvakučių takas. Visi norintys ar negalintys aplankyti artimųjų kapų gali uždegti liepsnelę čia. Manau, jog tai išskirtinis ir pats gražiausias renginys, kuriam linkiu gyvuoti dar tūkstantį metų. Šaunuoliai!

A – r galėtum įvardinti, kokios yra Tavo stipriosios ir silpnosios pusės?         
Stipriosios mano savybės yra kūrybiškumas, veiklumas ir nuoširdumas, o silpnosios – lengvas išsiblaškymas ir per didelis jautrumas.

I – nteraktyvių priemonių naudojimas (pritaikymas) paskaitose pagerintų jų lankomumą ir pritrauktų daugiau studentų dėmesio?                  
Manau, kad studentas yra suaugęs žmogus, kuris pats priima sprendimus gyvenime, tad pats sprendžia, ir kiek ar kaip stipriai jam reikia žinių (dėl lankomumo). Tačiau, be jokios abejonės, interaktyvios priemonės neatsiejamos nuo XXI a. žmogaus gyvenimo, tad jos gali būti puiki pagalbinė priemonė tiek studentui, tiek dėstytojui. Kodėl nepasinaudojus jų teikiamomis galimybėmis?              

T – avo ateities planai po bakalauro studijų, tiksliau, ateities vizija?               
Po bakalauro – magistrantūros studijos ir darbai. Ateities vizija labai graži, mėgstu daug planuoti ir svajoti. Svarbu, kad niekas iš aukščiau iš tų planų nesijuoktų... Bet manau, kad tik mes patys kuriame savo ateitį, tad manoji jau pradėta dėlioti. Po mažą dalelytę... Gal kažkurios dėlionės dalys liks ir nepanaudotos, bet toks gyvenimas. Gražus. (Šypteli).

Ė – jimas gyvenimo keliu, susiduriant su dauguma kliūčių, padaro žmogų stipresnį?
Tik kritinės situacijos akivaizdoje žmogus pradeda labiau vertinti tikrąsias gyvenimo vertybes. Tuomet jis suvokia praeities akimirkų vertę, kurios mums primena, kad gyvenimas yra gražus, tačiau reikia ne tik mėgautis maloniomis akimirkomis, bet ir mokėti priimti mums metamus iššūkius – jie užgrūdina.

Nuotraukos – Kamilės Kleivaitės.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku