Viršelio_nuotrauka_copy.pngVU Kauno fakulteto (VU KnF) studentų iniciatyva buvo sukurtas žurnalas „Visažinis“, skirtas universiteto bendruomenei ir visiems, esantiems už jos ribų. Žurnalas jau yra pasiekiamas elektroninėje erdvėje. Tiesa, „Visažinio“ komandos nariai tikisi, kad po pandemijos atsiras ir popierinė žurnalo versija. Studentams skirtas žurnalas pasirodys kartą per ketvirtį. Žurnalo kūrėjų komandą sudaro studentai iš keturių skirtingų studijų programų, todėl tikimasi idėjų įvairovės bei kūrybiškų sprendimų.

Žurnalo „Visažinis“ idėjos autorė ir vyr. redaktorė Lietuvių filologija ir reklama programos pirmakursė Lijana Savickienė teigė, kad „idėja kurti VU KnF žurnalą užgimė, tiesą sakant, vos įstojus į Kauno fakultetą. Literatūra, kūryba ir skaitymas yra trys man labai artimos sąvokos, tačiau visada buvau ir labai organizuota, veikli ir mėgstanti imtis iniciatyvos. Pastebėjusi, jog tuomet Kauno fakultete nebuvo atviro studentams leidinio, nusprendžiau, kad tai yra puiki galimybė apjungti savus pomėgius ir savybes bei kartu su komanda realizuoti idėją.“
Pasak vyr. redaktorės L. Savickienės, komandos tikslas yra tobulėti, nesustoti vietoje ir kiekviename naujame numeryje pateikti iki tol negirdėtos bei įdomios informacijos.

Pirmajame žurnalo numeryje skaitykite:
„Iš pirmų lūpų“ – interviu su VU KnF akademinių reikalų prodekane prof. dr. Daiva Aliūkaite bei doc. dr. Laura Niedzviegiene.
„Studentai kalba“ – pokalbis su VU SA KnF Pirmininke Neda Žutautaite apie jos šaknis, polėkį siekti aukštumų ir keistis.
„Kaip nenustoti kurti?“ – praktinių patarimų rinkinys kuriančiam žmogui.
„Kintančios tradicijos: kaip neprarasti istorijos?“ – papročiai, kurie kinta kartu su visuomene.
„Per mokslo prizmę“ – įspūdingi mokslo pasiekimai iš viso pasaulio.
„Kai norisi ne mokslo“ – filmų ir poezijos rekomendacijos.
„Sociumas“ – virtualių ir individualistinių veiklų pasiūlymai, pateikti atsižvelgiant į dabartinę situaciją Lietuvoje.
„(Ne)slaptai talentingi“ – Kauno fakulteto studentai dalijasi savo įgūdžiais, talentais bei pasiekimais.
Kryžiažodis – kai norisi pamažu tapti tikru visažiniu.
Skaitykite: https://www.knf.vu.lt/visazinis#skaityk

„Visažinis“ komandos nariai:
Lietuvių filologija ir reklama pirmakursės Lijana Savickienė, Samanta Bagdonaitė, Marta Smaliukaitė ir Milda Šimoliūnaitė bei antro kurso studentė Eglė Navickaitė; Audiovizualinis vertimas pirmo kurso studentė Beata Mongird, Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) programos trečio kurso studentas Darius Balandis bei Lietuvių literatūra ir kūrybinis rašymas pirmo kurso magistrantė Laima Stonkutė.
Žurnalo redakcijai galite rašyti el. paštu

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku