kokybe vilniaus universiteto kauno fakultetasNaujame QS universitetų reitinge Vilniaus universitetas (VU) išlaiko aukštą poziciją – patenka tarp geriausių pasaulio aukštojo mokslo institucijų ir išlieka akivaizdžiu lyderiu Lietuvoje. Išskirtinai gerai VU vertinamas dėl dėstymo kokybės (119 vieta), kuri siejama su didesniu dėstytojo dėmesiu studentui.

„Šioje globalioje mokslo konkurencijoje tvariam kilimui ir proveržiui reikia stiprinti aukštojo mokslo potencialą ir finansavimą nacionaliniu mastu. Nepaisant gerėjančių mokslo rezultatų, konkurencingoje tarptautinėje mokslo erdvėje turime siekti dar didesnio tyrimų matomumo ir poveikio. Esame Universiteto strategijoje sutarę, kad sieksime tikslo didinti mokslo tarptautiškumą. Be to, reikia dar kartą pabrėžti, kad toliau turime telkti nacionalinius mokslo išteklius ir kitų šalių pavyzdžiu investuoti į aukščiausią mokslo kokybę“, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Šiuo metu pasauliniame QS universitetų reitinge VU užima 473 vietą. Šiemet VU aukščiausi rodikliai pasiekti įsidarbinimo, studentų ir akademinio personalo santykio, tarptautinių tyrimų tinklo kategorijose. Pagal pastarąjį, tik šiemet į reitingavimo sistemą įtrauktą tarptautinių tinklų rodiklį VU užima 351 vietą. Jis atspindi atskirų tarptautinių partnerių (aukštojo mokslo institucijų) iš skirtingų šalių skaičių ir kokybę.

Reitingų rezultatai taip pat atskleidė teigiamą dinamiką VU studentų ir absolventų įsidarbinimo srityje. Pagal naujai vertinamą įsidarbinimo lygio kriterijų VU užima 325 vietą. Be to, per dvi vietas pakilo VU pozicija darbdavių vertinimo kategorijoje. Pagal šį rodiklį VU užima 346 vietą. Jis parodo, kaip tarptautiniai darbdaviai vertina ugdomus absolventus. Taip pat augo užsienio akademinio personalo ir užsienio studentų rodikliai.

Sudarant QS pasaulio universitetų reitingus, aukštojo mokslo institucijos iš viso vertinamos pagal aštuonis kriterijus: akademinę reputaciją (Academic Reputation), reputaciją tarp darbdavių (Employer Reputation), mokslinių darbų citavimo rodiklį (Citations per Faculty), studentų ir dėstytojų skaičiaus santykį padaliniuose (Faculty Student), užsienio dėstytojų dalį (International Faculty), universiteto tarptautinį tyrimų tinklą (International Research Network), užsienio studentų skaičių (International Students) ir tvarumą (Sustainablity).

2024 m. QS reitinguose įvertinta beveik 3000 institucijų iš 104 pasaulio valstybių, iš jų  83 institucijos reitinguotos pirmąkart.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku