Evaldas Krampas vilniaus universiteto kauno fakultetasSpectroCoin produkto vadovas Evaldas Krampas – vienas tų, kurie studijas rinkosi nedvejodami ir vedami aistros, tad ir pasirinktame profesiniame kelyje jaučiasi itin puikiai. „Stipriausias mano pomėgis – kriptovaliutos. Patinka domėtis ir naujais projektais, ir rinkos senbuviais. Patinka matyti, kaip sukuriama kažkas naujo, dalinamasi su pasauliu, bendrai kuriamos inovacijos. Kriptovaliutose daug bendruomeniškumo, kadangi daugumos kriptovaliutų atveju visi gali teikti siūlymus. Tai – tobula demokratija,“ – entuziastingai Evaldas dalijasi savo interesų sritimi, kurios žinias gilino ir Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Finansų technologijų (FinTech) magistrantūroje.

„Kriptovaliutos dažnai vadinamos tobula demokratijos forma, nes pašalina tokių tarpininkų, kaip bankai ar vyriausybės, būtinybę. Tradicinėje finansų sistemoje tarpininkai kontroliuoja pinigų srautą, todėl tai yra centralizuota sistema, tačiau kriptovaliutos yra decentralizuotos, o tai reiškia, kad vartotojai gali labiau kontroliuoti savo pinigus. Taip pat kriptovaliutos leidžia bet kam dalyvauti tinkle ir atlikti sandorius, nepaisant jų finansinės ar geografinės padėties. Tai reiškia, kad kriptovaliutos yra prieinamos visiems, o tai yra pagrindinis demokratijos principas,“ – su šypsena aiškina Evaldas Krampas jam puikiai pažįstamos srities specifiką. Pasak jo, kiti puikūs tobulos demokratijos įgyvendinimo pavyzdžiai kriptovaliutose – decentralizuotos autonominės organizacijos (DAO) ir protokolo atnaujinimai, kuomet visi tinklo vartotojai balsuoja už siūlomą pakeitimą ar atnaujinimą. „Norėdami suprasti, kokia tai stipri finansų demokratija, turėtume įsivaizduoti tų pačių principų perkėlimą į tradicinę finansų sistemą. Kaip, pavyzdžiui, bankas leistų visiems savo klientams balsuoti dėl banko valdymo sprendimų, paslaugų įkainių, pinigų politikos ir visų kitų su veikla susijusių klausimų. Turbūt daugeliui tai įsivaizduoti bus sunku,“ – sako specialistas.

„Neseniai įkūrėme asociaciją Crypto Hub Lithuania, kurios veikla bus labiausiai nukreipta į kriptovaliutų rinkas. Konkrečiau, paslaugų, susijusių su virtualiomis valiutomis ir virtualiu turto, plėtrą Lietuvoje. Plėtosime ir vystysime akademines idėjas, skatinančias domėjimąsi virtualiomis valiutomis bei sieksime didinti visuomenės finansinį raštingumą,“ – apie naują projektą pasakoja SpectroCoin produkto vadovas. „Dirbame su labai įdomia sritimi. Sujungiame dvi finansines sistemas: tradicinę ir naujai besikuriančią virtualaus turto sistemą. Tokia veiklos sritis kelia daug iššūkių, t.y. reguliacinis neaiškumas, technologijos spragų išnaudojimas, atakos prieš platformos sistemų saugumą ir kt.,“ – pasakoja E. Krampas apie veiklos subtilybes ir pabrėžia, kad tenka nuolat mokytis. Baigtas Finansų technologijų magistrantūros studijas VU Kauno fakultete jis vadina tobulėjimu, grįstu naujomis žiniomis ir praktika. Jo manymu, daugiau žinių turintis darbuotojas, kuris nuolat atnaujina savo kompetencijų bagažą, verslui yra didžiausia vertybė.

„Įmonėje labiausiai motyvuoja suteikiamomis galimybės. Viduje labai aiški ir motyvuojanti augimo kultūra. Kasdien matau kaip kolegos auga, keičia pozicijas, kyla karjeros laiptais. Pats tą jau patyriau, kadangi per 4 metus įmonėje buvau 4 kartus paaukštintas pareigose,“ – pasakoja E. Krampas. Jo karjeros pradžia yra tebesitęsianti kelionė su SpectroCoin: pradėjęs nuo klientų aptarnavimo specialisto ir palaipsniui užaugo iki produkto vadovo. Motyvuotam specialistui ypatingai svarbu, kad įmonės vadovai bei steigėjai labai aiškiai iškomunikuoja įmonės tikslus, esamą situaciją bei visada dalinasi patirtimi, idėjomis, pamąstymais įvairiausiomis temomis, pradedant nuo knygų rekomendacijų iki finansų rinkų.

E. Krampas mano, kad magistrantūros studijos – tai savęs tobulinimo etapas, kuris atneša daug džiaugsmo. „Mitas, kad jas sunku pabaigti – priešingai, jeigu įveikėte bakalauro studijas, tuomet magistrantūros studijos bus vienas malonumas, ypač jeigu jas pasirinksite pagal turimą išsilavinimą“, – drąsina VU Kauno fakulteto alumnas ieškančius savo karjeros kelio.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku