Tarptautinės mokslinės konferencijos dialektologijos ir onomastikos temomis. Tarptautinių mokslo konferencijų „Sociolingvistinė dialektologija: baltų tarmių tyrimai “ ir „Regioninė onomastika: ką sužinome iš vardyno “ organizavimas

Tarptautinė mokslinė konferencija „Sociolingvistinė dialektologija: baltų tarmių tyrimai“

2011 m. spalio mėn. Lietuvių filologijos katedros kalbininkai kartu su kolegomis iš Lietuvių kalbos instituto Kalbos istorijos ir dialektologijos skyriaus surengė tarptautinę mokslinę konferenciją „Sociolingvistinė dialektologija: baltų tarmių tyrimai“.

Konferencija subūrė dialektologus, geolingvistus, sociolingvistus iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos. Tyrėjų pranešimuose buvo diskutuojama geolingvistinė baltų tarmių tyrimų perspektyva, analizuojamos vizualiosios ir tekstynų geolingvistikos problemos ir galimybės, svarstoma sociolingvistinių parametrų vertė tarmių tyrimuose ir kt.

Tarptautinė mokslinė konferencija „Regioninė onomastika: ką sužinome iš vardyno“

2011 m. lapkričio mėn. Lietuvių filologijos katedros kalbininkai kartu su kolegomis iš Lietuvių kalbos instituto Vardyno skyriaus surengė tarptautinę mokslinę konferenciją „Regioninė onomastika: ką sužinome iš vardyno“.

Į mokslinę diskusiją įsitraukė mokslininkų iš Katalikiškojo Leuveno universiteto (Belgija), Saksonijos mokslų akademijos (Vokietija), Berlyno Humboldto universiteto (Vokietija), Punsko licėjaus (Lenkija), Latvijos universiteto (Latvija), Varšuvos universiteto (Lenkija), Baltarusijos Minsko Maksimo Tanko vardo valstybinio universiteto (Baltarusija), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Klaipėdos universiteto, Lietuvių kalbos instituto ir VU Kauno humanitarinio fakulteto. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku